MX World

13/01/2020 10:05 - geplaatst door Stingray

In Grayan heeft Nathan Watson mogelijk een beslissende stap gezet naar de officieuze titel in de CSS, de Franse zandcompetitie. In de regio van de Franse topwijnen (Margauxow, Saint-Estephe….) won Watson (start/finish) voor Kellett, Milko Potisek, Camille Chapelière en Richard Fura. Yentel Martens werd beste Belg, maar wel mét een verhaal. In de tweede ronde verloor hij zijn zadel. Het noopte tot een pitstop en vanuit een 50se plaats werkte Yentel zich naar de negende plaats. Jeremy Van Horebeek werd veertiende den de piepjonge Matteo Puffet scoorde een 26.top tien. In Le Touquet kunnen enkel Watson of Kellet het klassement definitief naar zich toe trekken.

Dat geldt ook voor Junior Bal die alweer klassewinnaar werd in de 125 cc. In de slotproef moet hij gewoon ergens in het pak finishen. Bryan en Brent Bolckmans vielen uit met benzinepech. Olivier Vandendijck werd mooi vierde bij de Quads, gewonnen door Jeremy µforestier. die leidt en Olivier staat vierde. Voor hem is de titel en zeker een podium nog virtueel haalbaar.

Junior Bal, credits Pascal Bal.