MX World

15/01/2020 12:06 - geplaatst door Stingray

Onze ‘Piloot in de kijker’ voor het begin van 2020 is de grote jonge man uit Diksmuide die vorig seizoen heel wat liet blijken wat hij in zijn mars heeft en verscheidene zeges en podiumplaatsen versierde bij de Nieuwelingen 250/500cc. Jenthe Vancompernolle werd geboren op 26 januari 2000 en dus net twintig lentes jong. Hij is de zoon van Motorfietstechnieker Bart en Petra Pierpont uit de Kruisstraat. Hij is de broer van Rhune en het vriendje van Jolien Rijckaert die bij de Dames rijdt, dus een crosskoppel. Beroepshalve is Jenthe ‘dakwerker’ en voor het seizoen 2020 zal hij aantreden bij de Juniors 250cc met motor Husqvarna 250cc.

Verder lezen onder Thor.

Credits foto's: Coghe.

Jenthe: "Voor mijn eerste communie kreeg ik een quadje, maar ik stapte al rap over naar PW. Ik volgde als jong gastje eens een initiatiecursus in Lommel, en zo kreeg ik de smaak volledig te pakken. Mijn eerste cross waaraan ik effectief deelnam was in het seizoen 2009 in Kachtem. In al die voorbije jaren heb ik al heel wat meegemaakt en diverse mooie uitslagen behaald, ondermeer in 2017 West-Vlaams Kampioen, in 2019 Vlaams Kampioen en bijna elke week op het podium, met de derde plaats in het Belgisch Kampioenschap. Als training ga ik twee maal in de week naar de ‘spinning’, echter te weinig vrije tijd voor motortraining. Voor het komende seizoen zet ik mijn gedachten op een regelmatige podiumplaats bij de Juniors 250cc, ik denk dat het moet kunnen lukken. Langs deze weg dank aan mijn ouders en vriendin Jolien, dikke mercie aan Ronny en Mc Hulstlo, aan Karel die me bijstaat aan de startbaar, en dank aan al mijn sponsors."