MX World

26/01/2020 18:28 - geplaatst door Stingray

Het is te zeggen: Jago won de openingsreeks op de MX2 en werd  vervolgens vierde in de Superfinale, maar wel als eerste MX2-rijder. Jago veroverde in de start van de eerste reeks de koppositie en werd van nabij gevolgd door ploegmaatje Ben Watson en Maxime Renaux. Geerts raakte niet uit de greep van zijn ploegmakker die twee aanvallen kon plaatsen waarbij Jago telkens wel kon pareren, nipt de leiding kon behouden en de wedstrijd won.

U kan desgewenst op een rustig moment de HELE (MX2, MX1, 2de reeks 125 cc en Superfinale) wedstrijd bekijken door op DEZE link te drukken. U zal er drie uur zoet mee zijn.

Alles over de 450, de Superfinale en de uitleg van Geerts: Thor!

Credits: FB Geerts by Stefan Geukens.

In de 450 ging wereldkampioen Tim Gajser aan voor Ivo Monticelli die nadien werd afgelost door Jeremy Seewer. De als vierde vertrokken ploegmaat van Gajser, Mitchell Evans, bezette vervolgens de tweede plaats tot op de streep voor Seewer, Clement Desalle en Arminas Jasikonis, nadat Monticelli uit de top drie verdween.

In de Superfinale kon Geerts enkele ronden lang de derde plaats bezetten achter Gajser en Seewer. Vervolgens verloor/won hij het duel met Pauls Jonass. Toen die terugzakte werd Geerts ook terug gezet door de tandem Jasikonis en Gauthier Paulin, maar hij bleef met een dikke  vijfde plaats klassewinnaar, alweer voor Watson. Maar we beginnen bij het begin met het duel om de hoelehsot tussen Gajser en Evans. Gasjer won, Evans ging nog in de eerste chicane over de kop. Het had voor gevolg dat Gajser in ronde één al een immense voorsprong bij mekaar reed van dik zes seconden. In de marge was het Kawasaki team niet zo goed gestart, maar we vemreoden dat de val van Eva,ns daar voor wat tussen zat. een ronde later zagen we Desaal aan de kant staan en opgeven. Aan de deuk in de berm te zine was hij er vermoedelijk af gegaan. De rest kent U

Jago Geerts: "Ik heb enkele minuten geleden mijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen in MX2. Van bij aanvang kon ik de race, mede door mijn kopstart, controleren. Met mijn ploegmaat Ben Watson heb in de 16 ronden flink rekening moeten houden. Ik zag het nummer 919 geregeld naast mij opduiken waardoor de druk erg hoog lag om geen fouten te maken. De minste fout zou immers afgestraft worden. Gedurende de 30 minuten durende wedstrijd had ik wel een beetje last van mijn voorarmen die naarmate de wedstrijd vorderde meer en meer pijn begonnen te doen. Niets om mij ongerust over te maken want het is slechts de eerste keer in 2020 dat mijn lichaam wordt geconfronteerd met inspanningen op wedstrijdniveau. En een training kan je niet vergelijken met een wedstrijd. Mijn eerste fles Champagne van het seizoen mogen ontkurken geeft mij en mijn team veel vertrouwen."

Na afloop van de Superfinale luidde het: "Tijdens de laatste wedstrijd van de dag namen de beste MX2 en MXGP rijders het tegen elkaar op. Zoals ik had verwacht domineerden de zwaardere MXGP motoren de strijd met regerend wereldkampioen Tim Gajser als absolute leider. Ik heb mij in deze superfinale gefocust op de duels die ik diende aan te gaan met mijn teamgenoot Ben Watson. Net als eerder deze dag heb ik alle vermogen uit mijn nieuwe Yamaha Factory YZ250F moeten persen om Ben af te houden. Deze strijd maakte het wel heel erg fijn om terug naar het gewenste wedstrijdniveau te klimmen. Ik heb nog een dikke maand om helemaal voorbereid te zijn als het starthek voor de eerste maal dit seizoen tegen de vlakte zal smakken in Matterley Basin, Groot Britannië. Als je dit leest heb ik al een douche genomen in het hotel en ben ik klaar om een grote Sardijnse pizza te verorberen."