MX World

28/01/2020 12:42 - geplaatst door Stingray

Het Monster Energy Kawasaki Racing Team was dit weekend terug actie op Sardinië, waarbij zowel Clément Desalle als Romain Febvre weer plaats namen achter het starthek.

Vijf weken voorafgaand aan de openingsronde van het FIM MXGP Wereldkampioenschap waren er verschillende grote teams aanwezig. Het is de eerste kans van het seizoen om te rijden onder wedstrijdomstandigheden en het was de eerste keer dat deze wedstrijd deel uitmaakte van de wintervoorbereiding van KRT. Clément Desalle reed een sterke wedstrijd en finishte op een vierde positie in de MX1-race, waar hij dezelfde rondetijden reed als de leider in de wedstrijd. Romain Febvre kreeg te maken met de onvermijdelijke effecten van arm-pump na de lange winterstop. Geen van beide rijders reed een snelle openingsronde in de superfinale omdat de 450's de buitenste starthekken kregen. Beide zagen zij deze wedstrijd als een goede training. Het team zal volgende maand nog van start gaan in Lacapelle-Marival in Frankrijk als voorbereiding op de wereldkampioenschappen die beginnen op 1 maart in Matterley Basin, Zuid-Engeland.

Lees de commentaren van Clement en Romain onder Thor, en kijk naar de mooie galerij.

Credits Kawasaki Racingg Team.

Clément Desalle: “Het was goed om terug te staan achter het starthek en het was leuk om hier op Sardinië op een mooie en natuurlijke baan te rijden. Mijn start was redelijk, ik kwam als zesde door de eerste bocht en eindigde met een goed gevoel op de vierde plaats. Ik voelde me fysiek goed en genoot van het rijden. De start van de superfinale was moeilijk omdat ik verschillende rijders moest ontwijken die bij verschillende incidenten crashten. We blijven nu trainen in België en Spanje plus nog een laatste voorbereidende wedstrijd in Lacapelle Marival voordat de GP's starten. "

Romain Febvre: “Het is een super om na zo'n lange pauze weer wedstrijden te rijden. Ik wist voordat ik hier kwam dat ik nog steeds aan mijn snelheid moest werken, maar dat is normaal in deze fase van het seizoen. Fysiek was ik OK, hoewel ik in de eerste race last had van arm-pump. Ik maakte een kleine fout tijdens de superfinale, maar mijn snelheid kwam steeds terug. Sinds het begin van deze maand kan ik elke dag weer op motor trainen, dus we blijven hier nog een paar dagen op Sardinië voordat we naar onze laatste voorbereidende wedstrijd gaan. "

François Lemariey (KRT-teammanager): “We zijn nog steeds bezig met de voorbereiding omdat zowel Clément als Romain in de eerste weken van de winter moesten herstellen van hun blessures in 2019. In de werkplaats zijn wij nooit gestopt met werken, de KX450-SR was vorig jaar volledig nieuw maar we kennen hem nu perfect en kunnen met KHI in Japan aan de details werken om onze rijders het allerbeste materiaal te bieden. We hebben twee toprijders en we willen ze alle faciliteiten geven zodat ze zich kunnen concentreren op het racen. Tot nu toe gaat alles in de goede richting. Dit jaar hebben wij verschillende nieuwe teamleden, waaronder Jacky (Vimond) en een fysiotherapeut. We hebben in december met Clément getest en hij was blij met de evolutie van de motor. Vorige week hebben wij onze tests met Romain op Sardinië afgerond, ook hij is tevreden met de motor. Beide rijders weten nu wat ze moeten doen om helemaal klaar te zijn voor de eerste Grand Prix van het seizoen."