MX World

30/01/2020 20:55 - geplaatst door Stingray

Je hebt het Diga Junior KTM Racing team en je hebt sinds enkele dagen ook het Globe, powered by Diga Racing team. Straks zal het verschil wel duidelijk worden. Na een pechseizoen - blessures voor de Miots - vorig jaar blijft het vertrouwen wederzijds tussen Diga en Florian Miot. U leest er alles over onder Thor.

KTM Diga Junior Racing spin-off "Globe powered by Diga Racing" maakt een opmerkelijke intrede in de EMX125. Het pas opgerichte Belgische team tekende namelijk de talentvolle jonge Fransman Florian Miot. De 16-jarige Florian is de jongere broer van Mathéo Miot.
Ondanks zijn sterke resultaten vorig seizoen zat de Franse en Italiaanse 125cc kampioen eind 2019 zonder team. Nu hij terug op KTM zit, is "FloFlo" sneller dan ooit. Hij domineerde de zandrace in Berck-sur-Mer in oktober waar hij alle drie de manches domineerde.
De jongste van de broers Miot heeft ook internationaal zijn sporen al verdiend. Hij pakte als rookie meteen zijn eerste EMX125 podium in 2018 en won met Team Frankrijk de Motorcross of European Nations in 2017. Een sterkere en meer ervaren "FloFlo" kijkt er dan ook naar uit om er in 2020 stevig tegenaan te gaan met Globe powered by Diga Racing.

Florian Miot: "Ik ben echt blij en opgelucht dat we deze overeenkomst met Globe powered by Diga Racing hebben gesloten. We kenden de mensen al die bij dit project betrokken zijn en het is geweldig om omringd te zijn door professionals in een ontspannen sfeer. Ik heb de afgelopen twee seizoenen in de EMX125 veel opgestoken en die kennis wil ik nu zo goed mogelijk gebruiken in deze nieuwe uitdaging!"

Dirk Saelen: "We zijn blij dat we Florian (Miot) aan boord hebben als eerste rijder voor Globe by Diga Racing. Deze nieuwe teamstructuur zal zich richten op logistieke en technische ondersteuning voor EMX-rijders. Het is geweldig om met een getalenteerde en toegewijde jonge rijder als Florian aan de slag te gaan. Hij heeft al de hele winter getraind op de KTM, we zijn er dus van overtuigd dat hij zich gemakkelijk zal aanpassen aan zijn nieuwe omgeving."