MX World

02/02/2020 16:42 - geplaatst door Stingray

En we beginnen met de Belgen. Om te zeggen dat zowel Greg sets en Jeremy Van Horebeek een voor een hun neus aan de leidersvenster staken. Even mocht ook Camille chapelière het ongelooflijk talrijke publiek vermaken,, net als Todd Kellet, maar die kwam dan ten val. Na de derde ronde begon het festival Milko Potisek. Hij ging resoluut leiden. Van Horebeek probeerde mee te gaan, maar moest allengs terrein prijs geven.

Lees verder onder Thor.

Nathan Watson was minder goed gestart en moest lang jacht maken op Chapelière. Eens daar voorbij naderde hij ook op Van Horebeek. Maar een Stop&Go maakten dat hij op anderhalve minuut stagneerde. Jeffrey Dewulf leek op weg naar een topwedstrijd tot hij zijn vijfde plaats moest weggeven toen hij uitviel. Ook van Horebeek deed ons schrikken toen hij ten val kwam bij het ingaan van de laatste ronde. Zonder erg weliswaar. Gelukkig, maar eigenlijk onsportief werd Watson opgehouden door rijders die langs de kant de finish stonden af te wachten. Ik zou adviseren van deze jongens uit koers te nemen, ze staan sowieso toch in de uitslag. Een supergelukkige Milko Potisek liet het tempo niet zakken en won de 2020 editie van Le Touquet. Jeremy Van Horebeek  reed tot aan het gaatje. Neen tot over het gaatje om schitterend tweede te worden. In een chaotische finish wist Watson ook Chapelière voor te blijven.

De overige Belgen dan. Helaas moeten we bekennen dat we Greg Smets plots uit het oog verloren. Over Dewulf wisten we al te vertellen dat hij op een kwasi zekere vijfde plaats uitviel. Dat maakte dat  Axel Van De Sande de tweede Belg werd op de achtste plaats, drie plaatsen beter dan Steve Ramon. Kevin Fors werd 18 en de jonge Matteo Puffet 25-ste. Zijn we niemand vergeten? Jawel hoor, Yentel Martens dus. Yentel kwam na één ronde door als 300-ste. Wat er gebeurde weten we nog niet. Maar Yentel bleef er in geloven en sloot schitterend af als twaalfde.

De Nederlander Lars Van Berkel werd mooi zesde.

Overigens: de Enduropale 2020 werd nagenoeg perfect in beeld gebracht. Oké, het weer zat mee, maar het camerawerk en regie waren van de betere soort. Het was te zien dat een grote energiedranksponsor de film ook op haar site wenste, en dan moet het goed zijn.

Milko Potisek: "Ik kom volgend ajar terug om mijn derde Touquet te winnen. Ik heb bewezen dat je geen fabrieksmotor moet hebben om deze wedstrijd baas te kunnen."

Heremy Van Horebeek: "Ik ben denk ik vier of vijf keer gevallen met rijders die ik kwam dubbelen. Maar met mijn standaard motor toch een mooi resultaat."

Eindwinnaar CSS Nathan Watson: "Ik had ook veel last met gedubbelde rijders. De baan was ook sneller met minder bochten sprongen dan vorig jaar. Bovendien kreeg ik een Stop & Go aangesmeerd. het was niet echt mijn dag maar ik ben toch blij met podium én titel."