MX World

11/02/2020 10:13 - geplaatst door Stingray

Als er een zaak is die ik als modale crossliefhebber niet snap, dan is het wel het laat aanvragen van een licentie. Een licentie is in hoofdzaak een verzekering. Wie op 1 januari een licentie aanvraagt is dus verzekerd tot 31 december, 365 volle dagen. Hoe vaak stellen de federaties niet vast dat bij de openingscross een toeloop is van rijders die hun vergunning nog in orde moeten maken. Vaak zijn ze dan al een paar keer - onverzekerd - gaan trainen. Niet alleen voor zichzelf maar ook niet tegen derden. Als U zonder verzekering schade berokkent aan een derde, dan bestaat de kans dat U daar zelf voor op draait.

Naar aanleiding van het bericht van de BMB over vergunningen een gemeende oproep aan de piloten: maak uw vergunning op tijd in orde, het heeft enkel voordeel. U ben een heel jaar verzekerd voor hetzelfde geld, en de bonden hebben meer tijd om alles administratief op orde te brengen.

Verder lezen onder Thor.

Op 22 (Jeugd) en 23 (BMB/VLM) februari organiseert VLM club BeTeMo de openingswedstrijd van het Belgische motorcross seizoen. De wedstrijd zal betwist worden op het GP-circuit van het Stedelijk Motorsportcentrum De Heeserbergen in Lommel en is tevens de eerste manche van het BMB Belgisch Kampioenschap Motorcross voor alle solo categorieën. Rijders die hun BMB motocross vergunning nog niet hebben aangevraagd, worden verzocht dit nu zo snel mogelijk in orde te brengen zodat je met deze vergunning in Lommel kan deelnemen.
We zetten hierbij nog eens de voordelen van de BMB Motocross jaarvergunning op een rijtje:
- Deelname aan het BMB Belgisch kampioenschap Motorcross (zie wedstrijdkalender: https://fmb-bmb.be/nl/documents/kalender-motorcross)
- Deelname aan de wedstrijden van de JMS/VLM federaties
- Deelname aan de wedstrijden van de VJMO/MCLB federaties
- Deelname aan de wedstrijden van de FPCNA federatie (Nieuw)
- Deelname aan de wedstrijden ingeschreven op de Open kalender van FIM Europe zoals ONK, ADAC, enz. Zie kalender : http://www.fim-europe.com/open-calendar-motorcross/
Bovendien ben je individueel verzekerd voor trainingen op alle Motorcross circuits in Europa. Je kan ook de optie BA verzekering onderschrijven zodat je in Frankrijk kan gaan trainen zonder FFM licentie. De BA verzekering is tevens geldig in Nederland en Duitsland. In Nederland is het echter mogelijk dat de circuits een bijkomende KNMV Basislicentie vereisen.
Rijders die reeds vorig jaar een vergunning (jaarvergunning of vergunning 1 manifestatie) hadden, lanceren de toepassing My FMB-BMB en bevestigen de automatische update om over de laatste versie te beschikken. Kies ‘Inloggen’ en vul je gebruikersnaam (e-mail adres) en het door jou gekozen wachtwoord in. Kies je club, controleer je vooraf ingevulde gegevens en klik op 'Vraag een nieuwe vergunning'.