MX World

20/02/2020 10:24 - geplaatst door Stingray

Vandaag troffen we in Het Laatste Nieuws editie Kempen de volgende preview aan voor de openingscross van het Belgische outdoor seizoen.

Ondertussen zijn er nog illustere deelnemers aangemeld zoals Alberto Forato ( Brons EMX250, in Mantova lang in het spoor van Gajser en Evans), en Mattia Guadagnini. Op de valreep ook nog de Europese kampioen 85 cc van 2018, de Zuid-Afrikaan Camden McLellan.

Verder lezen onder Thor, credits Ady Cowshall.



Artikel HLN: Afgelopen week werd Liam Everts winnaar in Lacapelle Marival.

Liam reed er wellicht zijn laatste 125 cc-wedstrijd. Everts III start zondag bij de Inters MX2 op de Heeserbergen. Wellicht bij een barstensvol bezet starthek. Lommel is de laatste gelegenheid voor sommige EK- of GP-rijders om nog eens te testen. Een week later starten beide competities in Matterley Basin. Het zullen voornamelijk rijders uit de kleinere teams zijn.
Ook Brent Van Doninck start in Lommel. De Herentalsenaar moet overstappen naar MX1. Van Doninck presteerde altijd op zijn best in Lommel, maar kende ook wel pech. Zondag behoort bij de kanshebbers. Als hij zich niet verslikt in Micha-Boy De Waal. Die won al Groesbeek.
Ook Lars Van Berkel komt mee doen, naast enkel buitenlandse Inters. Alle VLM-ers en BMB-rijders zijn van de partij zoals Jens Van Meer, de MX1-kampioen van vorig jaar. Speaker Peter Droogmans: "We zien veel rijders terug naar VLM keren, nadat ze even elders hun heil zochten. Ik ben vooral blij met de aangroei bij JMS. Persoonlijk denk ik dat VLM dit jaar progressie gaat maken. We rijden elf crossen samen met BMB. Dat verhoogt ons sportieve niveau. Voor de rijder, maar ook voor de toeschouwer."
Het BeTeMo team, organisator in Lommel, stelde vorige week haar 19 teampiloten voor. Na twee mega fuiven staan ze in Lommel in voor hun eerste wedstrijd. Vic Hendrickx (BeTeMo): "Vorig jaar was onze cross een succes. Nu hoor ik dat er opnieuw meer dan 60 buitenlandse piloten ingeschreven zijn. Onze secretaris denkt dat dit nog gaat oplopen. Misschien kunnen we uiteindelijk toch ons doel - instappen in de pré-GP wedstrijden - op korte termijn realiseren. Nu is onze bekommernis om Lommel perfect op orde te krijgen voor zondag. We schakelen zelfs droogzuiging in. Daarna zien we verder." (VGLA)