MX World

23/02/2020 15:25 - geplaatst door Stingray

Ellen, de derde feeks op evenveel weken heeft er voor gezorgd dat de Belgische openingswedstrijd in de pauze gestaakt werd. De omloop had de zaterdag regen nog redelijk doorstaan, maar een paar hoosbuiten onder stormwind fnuikten het hele wedstrijdverhaal. Maar ook in zware omstandigheden drijft klasse boven. Nathan Renkens won zijn eerste formele MX2-wedstrijd en Brent Van doninck won  zijn eerste Belgische MX1-race. 

En toen begaf het lapscoring systeem het ook nog eens en viel er eigenlijk maar een beslissing te nemen: de handdoek gooien. Een beknopt verslag treft U onder Thor.

Nathan Renkens was met zijn team afgezakt naar Lommel. De teambos van het N83-team gaf zelf het goede voorbeeld en revelatie Nick Leerkes onder de duimt. Albetro Forato, de sturise Italiaan, die voor twee weken nog lang gelijke tred hield met Tim Gajser en Mitch Evans werd derde voor Diga Junior KTM-rijder Emil Jönrup en Raf Meuwissen.

Van doninck was niet de snelste starter, maar hij bleek voerduidelijk de beste. De Herentalsenaar nam heel snel over en achter hem waren bet wel pittige duels te zien. 'Fighter' Lars van Berkle reed naar de tweede plaats, maar een fout in de slotronde liet Freek van der Vlist toe om toch tweede te worden. Kevin VanGeldorp en kampieon Jens Van Meer vochten het VLM-robbertje uit, met winst voor Van Geldorp.

Met de pauze moeten  stoppen, het is pijnlijk, maar een andere optie was er niet. Jammer voor BeTeMo die een schitterend deelnemersveld zag inschrijven,  maar enkele toprijders  besloten om in de mobilhome te blijven. Dat is zeker geen beloning voor de mannen die  alles in het werk stelden om de baan op orde te krijgen. Daar tot zondagmorgen ook in leken te slagen. Maar Ellen oordeelde zondag dat zij gelijk kreeg. Liam Everts kwam in de training ten val en raakte zich aan de bil. Hij zocht de spoed op voor verder onderzoek.