MX World

29/02/2020 18:05 - geplaatst door Stingray

Om de omloop te sparen was de storm van vannacht, werd het dagprogramma ingekort. Wel twee vrije/gechronometreerde oefeningen waarin  Yoran Moens, Lennert Verhoeven, Lucas Coenen en Lucas Roulet meteen terug mochten inladen.

In de kwalificaties bleken Kevin Brumann, Kjell Verbruggen en Cato Nickel de strafste mannen in de A-groep.  Florian Miot, Rasmus Pedersen en Liam Everts waren de snelste drie in de B-groep. 

Credits: Ady Cowshall.

En dan kwam de eerste reeks...… Thor!

En dat werd een flinke opsteker voor Liam Everts. Vorige week in Lommel moest na de training naar de spoed voor een geraakte spier. Viel uiteindelijk nog al mee en om de steeds droger wordende baan nam hij de kopstart voor zijn rekening voor Kjell Verbruggen en Maxime Grau. Verbruggen kwam ten val en Grau werd gepasseerd door Kevin Brumann en Rasmus Pedersen. Verbruggen heroverde de tweede plaats. Hij moest die met pech, en nu definitief, uit handen geven aan de tandem Brumann/Pedersen. Ook Everts reed geen foutloze koers en moest op zijn beurt even de KTM oprapen. Toch hield hij kwasi een halve minuut over op Brumann. De onbekenden Cato Nickel en Meico Vettik werden vier en vijf. Diga-rijder Florian Miot zette een fraaie remonte op van vijftien naar zes. Hij wed continu gepusht door Creymert-rijder Haakon Osterhagen die zevende werd. De lokale favorieten  Joël Rizze en Eddy Jay-Wade werden negen en tien. De baan lag moeilijk, maar we hebben ooit lastiger gezien.