MX World

07/03/2020 15:08 - geplaatst door Stingray

De Italiaanse mama Kiara Fontanesi won op een behoorlijk berijdbaar Eurocircuit de eerste manche van het WK Dames. Kiara en Nancy van de Ven peilden er meteen vanonder terwijl Courtney Duncan dwars ging en pas als vierde doorkwam met Larissa Papenmeier voor zich. De drie koploopsters trokken weg van Duncan, te klein om echt goed mee te komen in de diepe sporen. Sensatie toen Fontanesi zich klem reed op een gedubbelde collega, maar ze heroverde snel de leiding. In de laatste ronden klitte alles samen toen Fontanesi op nieuw een akkefietje voor kreeg met een gedubbelde. Maar van de Ven die dacht aan te vallen, werd zelf overvallen door Papenmeier.  De strijd om de tweede plaats werd op de voorlaatste jump beslist toen Nancy en Larissa mekaar - onvrijwillig - raakten en de Duitse bijna van de jump ging.

Amandine Verstappen was mee vooraan, maar kon geen stand houden. Dat was het gevolg van een vaal, twee ronden voor tijd. Ze finishte als twintigste, met Britt VanM uylem op 30. Geen Brenda Wagemans die forfait gaf met een hersenschudding.

Fontanesi is minstens voor één reeks leidster in het WK met één punt verschil op Duncan. Papenmeier moet van de Ven naast zich dulden.

Credits FB Fontanesi.