MX World

07/03/2020 17:06 - geplaatst door Stingray

Wat een mooi spektakel. Als de tenoren er n slagen om in elke GP zo'n spannende vertoning op te voeren als in de kwalificatie van Valkenswaard, dan zijn we er rotsvast van overtuigd dat de motorcross een dikke revival gaat beleven.

Credtis: Husqvarna FB Jasikonis.

Omdat het niet in verkort effort kan vertelt worden, lees verder onder Thor.

Tim Gajser vertrok als een TGV, gevolgd door Gautier Paulin, Jorge Prado en Jeffrey Herlings.  Den 'Herling', die iedereen beschaamd had gereden in de tijdstraining pikte meteen in en passeerde Prado. Piece of cake, dachten we; Jeffrey gaat dat hier regelen. Ondertussen waren de Belgen niet goed gestart. Beste man Clement Desalle kwam dan nog ten val ook. Van Horebeek op veertien, Van doninck op 28 en twee plaatsen verder Kevin Strijbos. Terug naar voor nu. En we wisten niet wat we zagen. Jeffrey herlings werd langs alle kanten voorbij gereden. Door Prado, door Pauls Jonass, door Arminas Jasikonis……. Pech? Neen? Iets anders? Wellicht maar we weten nu niet wat. Jeffrey verzeilde naar de zesde plaats terwijl Gajser met de vingers in de neus de kwalificatie zou gaan winnen. Dacht hij...…. In de zesde ronde gebeurde er van alles. Herlings versnelde opzienbarend en begon de mannen voor hem te bestoken. Hij at Jonass, Jasikonis met haar en huid op en maakte zich op om Paulin  k.o. te meppen. En dan...... Gasjer overschreed de finishjump en zag plots de Honda alle dienst weigeren. Vertwijfeld keek Tim rond, maar in  de hitte van de strijd stond hij er alleen voor met een kapotte bike. Een verbouwereerde Prado kreeg de leiding in de schoot. Herlings was heel straf bezig. Hij zette ook Paulin aan de kant, maar had hierbij niet in de gaten dat ook Jasikonis in zijn slipstream zat. Op het startterrein was het bord van Prado - begrijpelijk - leeg gegeten en Herlings nam spelenderwijs het commando in handen. Zo, iedereen tevreden, en boeken toe dachten we, eens Herlings comfortabel in de spits. Howla dacht Jasikonis. Drie ronden voor tijd sloeg hij keihard toe en passeerde de 'Bullet'. die was  wel zo alert om even om te kijken en te beseffen dat het tussen hen beiden zou gaan. Maar wat Herlings ook deed, Jasikonis  liet zich nergens op betrappen en won zijn tweede  kwalificatie ooit. Voor de ongenaakbaar geachte Herlings, Prado, Jonass en Shaun Simpson. Glenn Coldenhoff en Jeremy Seewer gingen onze beste man Jeremy Van Horebeek vooraf. die werd achtste voor Desalle. Van doninck werd 21ste, twee plaatsen beter dan Strijbos. 

We durven hier geen conclusies aan vast knopen. Feit is dat we genoten  tot in onze kleinste teen. Als ze dat verhaal nu nog maar eens over konden doen morgen. Bij voorbaat twee keer. Genieten!