MX World

10/04/2020 09:11 - geplaatst door Stingray

Hij blonk uit in het voorseizoen. Mitch Evans hield in het Open Italiaans zowaar gelijke tred met kopman Tiga. Maar in Valkenswaard liep het mis en Evans moest de kliniek in. Vorige week melden we U dat hij naar 'Down Under' was teruggekeerd. En vandaag geeft Honda zicht op de zaak. Want de blessure van Evans blijkt achteraf zwaarder dan verwacht.

Thorren!

Mitch werd tien dagen geleden geopereerd in Brisbane.

Evans: " Ik moet de schouder laten herstellen en zo  vooral ook het kraakbeen op orde latenkomen. Ik doe nu licht fysio. Mijn therapeut was vorige week best opgetogen over de progressie. Ik heb geen pijn en het lijkt wel alsof nik niet geopereerd werd. Ik respecteer de rust en vier keer per dag de oefeningen."

"Ik mag eigenlijk alles doen, behalve mijn schouder belasten. Ik fiets nu twee dagen op rollen. Dat doe ik om mijn basisconditie op te bouwen. Eens de schouder beter is zal ik natuurlijk intensiever gaan trainen. Ik leg mezelf niks op zeker niet het hernemen van een wedstrijd, omdat we niet eens weten wanneer dat zal zijn."

"Zolang deze situatie duurt blijf ik in Australië. We moeten ook de regels van de overheid volgen. Ik mag voorlopig niet weg, en ik denk dat ik in sommige landen ook niet binnen mag. Dus probeer ik hier buiten de revalidatie de tijd aangenaam door te brengen. Ik ben nu bezig aanmijn tweede puzzel van 1000 stuks om de verveling voor te blijven. Ik lijk wel terug een kind: thuis zijn en niks hoeven te doen. Ik ga ook weer studeren richting wetenschap en voeding. Dat kan nuttig zijn in mijn loopbaan en daarna. Ik raad iedereen aan om geen risico's te nemen met hun gezondheid. Voor mezelf? Ik verheug me op de dag dat ik terug kan racen."