MX World

01/05/2020 17:50 - geplaatst door Stingray

Als het dit jaar niet meer lukt, dan maar volgend jaar in topdrie!
De MCLB-piloot in de kijker in deze Coronatijden is de jonge Xim Wynant uit Sint-Lievens-Houtem. Hij is geboren op 30 november 2003 als zoon van Filip Wynant en wijlen Nathalie D’Haese. Hij loopt school bij Scheppers in Wetteren, en is lid van het Mx-Team Dirk Hofman Motorhomes. Hij rijdt met motor KTM 125cc bij de Beloften met nummer 36. Xim is de oudere broer van Aaron die bij de VJMO uitkomt.

Lees verder onder Thor.


We laten Xim zijn crossverhaal doen:

"Ik ben beginnen crossen met een Pocket Bike Cross thuis dewelke ik gekregen had voor mijn zevende verjaardag. Door een vriend van mijn pa zijn we op zekere dag gaan kijken naar diens zoon die destijds bij de VJMO reed. Dat was Olivier Buyst, best gekend. Al gauw verlangde ik ernaar om dat ook eens te proberen, en door de vader van Olivier Buyst hadden we nogal rap een motorke, namelijk een KTM 65 SX halfautomaat. Ik reed mijn eerste wedstrijd toen ik acht jaar was en kwam uit bij de groep Initiatie zo rond half juli 2013. Sindsdien was ik op alle wedstrijden aanwezig en vanaf 2015 kwam mijn broer ook aan de start bij VJMO."

"Ik heb alle reeksen gereden bij de Initiatie en de hogere categorieën. Bij de Junioren 85cc werd ik vice-kampioen en vorig jaar, in het seizoen 2019 gestart bij de Aspiranten met 125cc. Heb daar vier wedstrijden betwist en alle reeksen gewonnen. Daarna ben ik direct naar de Beloften MCLB overgestapt, waar ik nog acht maal het podium haalde. Ik werd vorig seizoen ook Kampioen van Oost-Vlaanderen bij de Beloften en vice-Herfstkampioen met gelijke punten".

"We proberen in normale omstandigheden wekelijks met de motor te rijden als training, maar het is niet altijd mogelijk. Ik denk dat er dit seizoen door de omstandigheden maar weinig van een kampioenschap zal gereden worden. Ik zal dan maar uitkijken naar volgend seizoen waarin het zeker mijn doel is om zeker in de top-drie te eindigen".

"Mijn andere hobby is met de BMX rijden, en doe het nu natuurlijk regelmatig. Mijn grote dank gaat vooral naar Anja, en een dikke mercie ook voor mijn pa die steeds alle weekends vrij maken voor ons zodat we onze geliefde sport kunnen beoefenen. Anja die altijd gezonde voeding voor ons klaar maakt en zorgt voor propere crosskleding. Ook een dikke mercie aan Dirk en Annick Hofman dat ik deel mag uitmaken van dit superteam. Voor de steun en de vriendschap 1000 x bedankt! Ook dank aan de wekelijkse supporters en zeker niet te vergeten de Patrick die steeds mijn motor in topconditie brengt.”
En nu maar hopen dat we gauw weer mogen starten"!

(tekst Guido Allewaert- foto Gino Coghe)