MX World

06/05/2020 18:06 - geplaatst door Stingray

Ik denk dat iedereen zowat uitkeek naar de testcase op de Breugelhut in Lille. De mannen van Jef Leysen hebben de vuurdoop met verve doorstaan, maar ze beamen allemaal dat er plots toch discipline mogelijk is bij de crossers. Laat ons hopend at dit zo blijft. Anderzijds is de deadline voor wedstrijden opgeschoven naar 21 juli. Maar het moest maar eens een keertje mee zitten.

Jef Leysen (MC Lille): "We hebben vijf man ingezet. Administratief was voor ons alles zo goed in  orde als mogelijk. Alle ingeschreven rijders - op 3 na - waren evenzeer goed voorbereid: het nodige document bij, gepast geld in een omslag zoals gevraagd. Op de parking een nooit geziene discipline. Echt, ze kunnen het als ze willen. De politie is langs gekomen. Ze hebben ons later geïnformeerd dat ze een prima rapport konden door sturen naar de overheden. De trainingen zelf verliepen vlekkeloos en volgens plan. Nogmaals, we vroegen van de crossers discipline en naleven van de voorwaarden en dat hebben ze gedaan ook. En verdomd goed nog wel. Nu hopen we dat we hiermee een trend zetten voor de volgende dagen en de overige circuits."

De VRT maakte beelden die wellicht morgen middag bij het journaal worden uitgezonden.

Foto: Jago Geerts zo blij als een jonge hond. Foto Poelmans.

Onder Thor een galerij losgelaten jonge veulens, credits Ria Poelmans.