MX World

04/06/2020 10:30 - geplaatst door Stingray

Het hele SX-kampioenschap wordt afgewerkt in het Rice-Eccles stadion in Salt Lake City. Aanstaande zondag is er weer een (250) East Coast wedstrijd, net zoals woensdagavond.

In de 450 kregen we een beklijvende zege voor Eli Tomac. Shane McElrath was de beste kwartliter.

Ruime samenvatting HIER

Meer onder Thor.Zach Osborne puurde de kopstart voor Cooper Webb. Achter die twee startten ook Justin Barcia, Vince Friese en Dean Wilson in de frontlijn. Eerst werden ze overvallen door Jason Anderson, die op zijn beurt werd ingerekend door de nog slechter gestarte  kampioenschapsleider Eli Tomac. Die had onderweg ook eerste zijn voornaamste rivaal Ken Roczen  een morele klap toegediend. Zes ronden voor tijd kon Webb de leiding over nemen en Tomac verzekerde zich vervolgens van de tweede plaats. Hij keek achter zich en zag Osborne en Anderson nog voor Roczen finishen. In de laatste twee races loopt Eli 10 punten uit op Roczen die nu 13 eenheden moet ophalen op een baan die Tomac perfect past. Er zijn nog maximaal 230 punten te verdienen in Utah.

Colt Nichols mocht tot in de zesde ronde dromen van de 250-zege tot Shane McElrath  goeiedag kwam zeggen. Jace Owen, die we toch kennen van de Europese winterscene figureerde enkele ronden op de derde plaats. Maar hij werd gepasseerd door Jeremy Martin.K Chase Sexton werd vierde en Garrett Marchbanks vijfde. Deze ontwikkeling heeft voor gevolg dat me nog drie wedstrijden te gaan McElrath en Sexton de leiding delen met beide 140 punten.