MX World

17/06/2020 09:44 - geplaatst door Stingray

KTM is al enige tijd een serieus A-merk. Dat is dan nog een understatement. In Mattighöfen zit men niet/nooit stil en ze hebben bovendien een rotsvast vertrouwen in dat de EXC-serie de enduro norm wordt voor de komende jaren.

Alles over de Enduro modellen van KTM onder Thor, inclusief een mooie productvoorstelling op foto.

Dankzij de drie modellen met tweetaktmotor en het baanbrekende Transfer Port Injection-systeem (TPI) en de vier modellen met viertaktmotor waaruit deze serie bestaat, is er voor iedere volwassen rijder en iedere racer, van welke leeftijd en welk niveau dan ook, wel een model te vinden dat bij hem of haar past, ongeacht of de motor wordt gebruikt voor wedstrijden of het veroveren van de extreemste terreinen op aarde.

KTM heeft de expertise en ervaring die het merk heeft opgedaan bij het WESS Enduro World Championship en een aantal andere racedisciplines over de hele wereld, ingezet voor de ontwikkeling van de KTM EXC-technologie. De 2021 KTM EXC-modelreeks is de laatste nieuwe uiting van de offroadvisie van KTM en onderscheidt zich door een moderne, maar onmiskenbare READY TO RACE-uitstraling. Tot de grootste upgrades van deze modelreeks behoren verbeterde onderdelen voor de vering en bescherming van de motor, evenals gloednieuwe graphics.

De KTM 300 EXC TPI is een toonaangevende tweetaktmotor met een indrukwekkende verhouding tussen vermogen en gewicht en een ongekend nauwkeurige besturing waar zelfs de meest ervaren rijders van onder de indruk zijn. In 2021 is het vier jaar geleden dat het geavanceerde elektronisch geregelde brandstofinjectiesysteem voor tweetaktmotoren van KTM het levenslicht zag. TPI blies nieuw leven in de tweetaktmotor en maakte een verbetering van de rijprestaties en -ervaring mogelijk. Dankzij TPI beschikt de rijder namelijk op elk moment over het juiste vermogen. TPI stelt de brandstofinjectie automatisch in, zodat dit niet meer handmatig op basis van klimaat, hoogte en andere omstandigheden hoeft te gebeuren. Een andere grote troef is de elektronisch geregelde automatische smering.

Net als alle andere KTM EXC-motoren voor 2021 is de KTM 300 EXC TPI uitgerust met een extra preload-regelaar in de WP XPLOR-voorvork. Met deze regelaar kan de vork worden afgesteld op verschillende typen parcoursen en terreinomstandigheden. Daarnaast beschikt de ultralichtgewicht KTM 150 EXC TPI over een nieuwe zuiger die voor consistentere prestaties zorgt.

KTM zet nog een tandje bij in zijn streven om van de KTM EXC-F-modellen de beste viertaktmotorfietsen voor Enduro op de markt te maken. Het uitmuntende niveau van de 2021 KTM EXC-F-modellen verzekert KTM van een plek in de top van de verschillende raceklassementen en maakt de modellen aantrekkelijk voor rijders van elk vaardigheidsniveau. De KTM 350 EXC-F is het ultieme voorbeeld van een motor waarin het vermogen van een 450 wordt gecombineerd met de uitgekiende besturingseigenschappen van een 250. De nieuwe KTM 450 EXC-F en KTM 500 EXC-F zijn echte krachtpatsers die zijn uitgerust met vernieuwde versnellingslockers voor nog betere prestaties.

De 2021 KTM EXC-serie wordt bovendien versterkt door de KTM EXC SIX DAYS-modellen en de KTM 300 EXC TPI ERZBERGRODEO. Deze modellen zijn ontworpen voor de zwaarste terreinen op deze planeet en ongekend krachtig. De nieuwe KTM 300 EXC TPI ERZBERGRODEO vormt een hulde aan de iconische Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble. De KTM 300 EXC TPI ERZBERGRODEO is een limited edition-motorfiets met een waslijst aan speciale onderdelen die zijn READY TO RACE-bloedlijn eer aandoen.

Met de READY TO RACE-motoren in de geüpgradede KTM EXC SIX DAYS-serie positioneert KTM zich nog sterker in de markt voor Enduro-motoren. De KTM EXC SIX DAYS-modellen van 2021 onderstrepen de ononderbroken bijdrage van KTM aan de historische International Six Days Enduro. KTM heeft voor elk model een racewinnend pakket ontwikkeld dat af fabriek klaar is voor de zwaarste beproevingen.

Parallel aan de 2021 KTM EXC-modellen zijn KTM PowerWear en KTM PowerParts ontwikkeld voor de allerhoogste prestaties, optimale bescherming en maximale dynamiek voor zowel de rijder als de motorfiets.

De motoren zijn vanaf juli leverbaar via de erkende dealers. Ga voor meer informatie naar: www.ktm.com/enduro-2021.

Alle details van de 2021 KTM EXC-modellen zijn vanaf 22 juni te vinden op www.ktm.com.