MX World

19/06/2020 11:25 - geplaatst door Stingray

Geen kampioen in de voorlaatste wedstrijd om het FIM WK Supercross. Door zijn zege  stelt Cooper Webb het feestje van Eli Tomac  nog een paar dagen uit. In de East coast titelstrijd kan het nog alle kanten op tussen de twee overgebleven kandidaten Chase Sexton en Shane Mcelrath. Sexton verdubbelde met zijn zege zijn voorsprong tot 6 punten.

Zondag wordt de finale betwist met in de 250 de shootout tussen East en West.

Foto: Chase Sexton won drie belangrijke punten (credits Geico Honda).Zach Osborne, Justin Brayton en Josh Hill trokken de race op gang. Maar iedereen keek uit naar wat Ken Roczen, Cooper Webb en leider Eli Tomac van zin waren. Voor Cooper viel dat mee hij nam vrij vlot de maat van Brayton en Hill. Roczen schoof mee in zijn wiel. en Tomac dan? Wel die kwam als laatste door de eerste rechter bocht.  Mar hij leek  niet eens aangeslagen door die slechte start. Na 17 van de 29 ronden zat hij op de derde plaats, na Roczen in plan te hebben gelaten. In de 22ste ronde viel de beslissing toen leider Osborn zich op een foutje liet betrappen en dat was voldoende voor Webb om de leiding voer te nemen. De titel veroveren kon nog, maar Tomac besloot het feetje maar uit te stellen tot zondag, omdat hij geen ricio wilde nemen door de laatste twee seconden  dicht te rijden.

De twee protagonisten uit de 250 vonden mekaar meteen. Mcelrath ging leiden voor Sexton en de verrasing van de 16de speeldag, de thuisrijder Pierce Brown. die zou enkel nog Colt Nichols laten passeren. Mcelrath liet zich op een foutje betrappen en dat zou hem drie punten kosten. Op de ritmesectie ging het tempo er uit. Sexton zg het gebeuren en dwong Mcelrath de buitenbocht in en passeerde via een blockpass uit het boekje. Het belofot dus een spannende shootout te worden zondag in het Rice-Eccles stadion.

Highlights (uitgebreid) 450: HIER.

Higlights (uitgebreid) 250: HIER.

Uitslagen 450 en 250, klik op het getal.