MX World

22/06/2020 09:17 - geplaatst door Stingray

Eli Tomac heeft zijn eerste SX-titel beet. Hij hoefde in de laatste van de zeven wedstrijden in Salt Lake City niet eens tot het uiterste te gaan omdat zij overgebleven rivalen Cooper Webb (uittredend kampioen) en Ken Roczen meer oog hadden voor de tweede plaats. In de beide 250 klassen werd de logica gerespecteerd en konden Chase Sexton en Dylan Ferrandis niet meer uit het leiderszadel gelicht worden.

Over tot de orde van de dag: het outdoor kampioenschap zal onder voorbehoud van negatieve ontwikkelingen starten op 18 juli met de Ironman in Crawfordsville, Indiana. De week daarop wordt er gereden op de baan van de WW Ranch in Jacksonville. De wedstrijden mogen gereden worden met publiek langs de baan. De verdere kalender zal mondjesmaat bekend gemaakt worden.

Podium: Anderson - Osborne - Wilson (credits Husqvarna).

Meer onder Thor.

Wedstrijd technisch leek Jason Anderson op de 450 slotzege af te stevenen tot hij het zadel van zijn Husqvarna verloor. Maar de zege bleef in de familie want Zach Osborne greep de dagzege. Anderson bleef tweede voor Dean Wilson, Malcolm Stewart en de nieuwe kampioen Eli Tomac. Webb kwam in de problemen voor de tweede plaats. Roczen streed mee voor de leidersplaats. Maar een foutje - nog n de eerste ronden - van Roczen bracht Cooper in het spoor van Ken en daarmee gingen de boeken dicht in het voordeel van Webb.  

Chase Sexton won de 250 Showdown. Hij bleef zijn enige rivaal Shane Mcelrath voor en zag zijn tweede opeenvolgende titel niet in gevaar komen. Dylan Ferrandis moest wel zijn competitiegenoot Michael Mosiman laten voorgaan. Maar de Fransman verlengde wel zijn titel omdat hij ruim baas bleef over Justin Cooper.

Video 450 highlights: HIER.

Video: uitgebreide highlights 250: HIER.

Uitslag en eindstand SX 450: HIER.

Uitslag Showdown SX 250: HIER.

Eindstand East Coast SX 250: HIER.

Eindstand West Coast SX 250: HIER.