MX World

29/06/2020 16:54 - geplaatst door Stingray

De honger naar de motor en de competitie is nog groot bij Antonio Cairoli. Dat blijkt wel uit het feit dat de 34-jarige Siciliaan zijn contract met Red Bull KTM verlengt tot eind 2021. Het zal voor de negenvoudige wereldkampioen zijn achttiende GP-seizoen worden, het twaalfde reeds op de fabrieks KTM.

Meer onder Thor.

In 2010 kwam Cairoli terecht bij Claudio de Carli en veroverde meteen de wereldtitel met de KTM 350 SX-F. Het luidde het begin in van een  hele succesvolle periode die in 2017 zijn neende wereldtitel opleverde. Met naast hem Jeffrey Herlings en Jorge Prado, zijn de drie goed voor vijftien wereldtitels.

Tony Cairoli: “Ik ben echt gemotiveerd om er volgend jaar weer een goed seizoen van te maken. Ik ben ook blij met de  vernieuwing van mijn contract als rijder. We zullen wel zien wat 2020 nog in petto heeft, maar reken er maar op dat ik op de titel mik in 2021. Ik ben trots op het feit dat ik al zolang bij dit team ben en ik wil daarbij nog enkele extra bladzijden bij schrijven in de geschiedenis van de KTM motorcross."

Pit Beirer, KTM Motorsports Director: “Het zegt veel over Tony als rijder, als mens en als atleet dat hij nog altijd competitief is nu de MXGP op een hoog niveau staat. Hij   kon gemakkelijk naar andere teams gaan, maar het was heel duidelijk dat hij in 2021 wilde doorgaan. Voor ons was het belangrijk dat hij zijn verhaal met KTM wilde voort zetten. We zijn trots op een team met Tony, Jorge en Jeffrey. Ik ben er van overtuigd dat we met deze drie en het hele team de te kloppen cluster zijn. "

En tot slot Claudio de Carli: Tony liet weten dat hij nog graag een jaar verder wilde doen. Daar waren we blij mee en het toont ook Tony's unieke karakter en houding voor zijn sport. Zijn eindbeslissing om met KTM verder te gaan stemt ons zeer tevreden. Het bevestigt dat we  een goede job hebben gedaan om aan zijn technische eisen te voldoen. Het gaat ook over ene sterke band die we de laatste jaren ontwikkelden. Volgend jaar zit Tony twaalf jaar op KTM en achttien jaar in ons team. Dat zegt alles. We zijn trots op hem en bedanken KTM om het volgende hoofdstuk mogelijk te maken.