MX World

10/07/2020 19:11 - geplaatst door Stingray

Na lange maanden wachten gaven de onlangs gepubliceerde kalenders een boost aan iedereen die betrokken was bij de MX-kampioenschappen! Veertien GP's en drie Franse kampioenschapsevenementen staan ​​nu op het programma voor de komende drie maanden voor het SR Honada France Motoblouz team van Jeremy Van Horebeek en Valentin Guillod.

Meer onder Thor.

Als deze kalenders overeind blijven in de evolutie van de gezondheidssituatie in elk betrokken land, kan iedereen na een periode van twijfel weer aan de slag. Het GP-programma is zodanig ontworpen om in korte tijd een maximum aan races te organiseren betwist over een dag. Tweemaal (Letland en België) nemen de coureurs deel aan drie races in een week, met een race op zondag, een tweede op woensdag en de laatste op de daaropvolgende zondag. In Italië (Faenza) is het een race op woensdag en een race op zondag. De overige zes GP's strijden op één zondag.

Voor het Honda France SR Motoblouz-team zal het eerste optreden van het jaar plaatsvinden in Magescq (Landes) voor de opening van het France Elite-kampioenschap. Een week later wordt de eerste van drie GP's georganiseerd op het circuit van Kegums (Letland).

Josse Sallefranque: "We kunnen ons eindelijk organiseren, en we kunnen intensiever gaan trainen nu we een hervattingsdatum hebben. Met deze kalender voelen we een hernieuwde motivatie voor de sponsors, piloten en monteurs. Het voelt goed om terug te gaan racen. Het wordt een drukke agenda, maar het had erger kunnen zijn. Men heeft er voor gezorgd dat de verplaatsingskosten laag blijven.  Jammer genoeg is er gene Franse GP. Naast de GP's zullen we deelnemen aan twee Elite-evenementen. Nadien doen we de SX met Adrien Escoffier en uiteraard ook de zandwedstrijden. Vooral dit laatste is een van de hoofdobjectieven van Honda France. Daarvoor alleen gaan we een nieuw team creëren. met monteur en trainer. Dat zullen we in augustus openbaren."

Jeremy Van Horebeek: "Ik ben best blij, want we gaan veel wedstrijden in het zand rijden. Dat zijn mijn favoriete omlopen. Ik kan niet wachten om te starten. enkele weken geleden hebben we de voorbereidingen hervat. Vooral de motortraining wordt nu echt intensief. Ik rij Magesq als voorbereiding op Letland."

Valentin Guillod: "Echt blij om te zien dat we weer gaan racen, met een zeer druk schema. Het leuke is dat elk evenement over één dag zal lopen. Voor mij persoonlijk een voordeel. Als ik op zaterdag rij inLommel bijvoorbeeld, dan ben ik niet meer fris op zondag. We hebben ook tweemaal drie races in een week. We passen ons aan door te werken aan herstel tussen races in plaats van training. Ik kijk er nu al naar uit om over een paar dagen bij Magescq te zijn! "