MX World

15/07/2020 17:40 - geplaatst door Stingray

Vlak voor de herstart van het WK-seizoen 2020 maakt Husqvarna bekend dat de overeenkomst met Arminas Jasikonis met een jaar wordt verlengd, dus tot einde 2021. Dat wordt voor de Let zijn derde seizoen op de fabrieks Husqvarna onder leiding van Antti Pyrhönen. Jasikonis staat momenteel zevende in de WK-stand en bezette een podiumplaats in Valkenswaard. Jasikonis heeft na een verblijf in zijn thuisland Litouwen de competitie hervat met een zege in het Tjsechische Kaplice, waar hij beide reeksen won. Hij herneemt het WK in Letland, goed voor drie races op een week tijd.Arminas Jasikonis – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing: “De wetenschap dat ik volgend jaar voor een derde seizoen op rij mag aanzetten op een Rockstar Energy Husqvarna fabrieksmotor  geeft me een heel goed gevoel. Ik ben echt blij op een topmotor te mogen racen. Ik heb enorm vele vertrouwen in de motor, het opgestelde programma en alle leden van het team. Voor mij is dat heel belangrijk. Het feit dat ook volgend jaar alles hetzelfde blijft maakt dat ik me volledig kan focussen om mezelf te verbeteren en voor te bereiden. We zullen hard blijven werken om de resultaten te behalen die Husqvarna, Rockstar, Antti en het team verdienen.

Antti Pyrhönen - Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP Team Manager: “We zetten onze samenwerking met Arminas Jasikonis verder. Hij is supergemotiveerd om opnieuw te starten in de MXGP. Sinds hij bij ons kwam is hij altijd zeer betrokken geweest en dit jaar leek alles in de goede plooi te vallen. Dat zien we aan zijn resultaten. Arminas wil meer en hogere doelen bereiken en daarom  blijft hij bijleren en verbeteren. We kijken er naar uit om hem te zien strijden voor podiumplaatsen en hopelijk GP-winst. Om met nog meer training en voorbereiding nog hoger te mikken in 2021.