MX World

15/07/2020 18:08 - geplaatst door Stingray

De GASGAS motoren maakten hun debuut in de MXGP en MX2 in Matterley Basin en Valkenswaard om dan ook de corona lockdown te moeten ondergaan. Maar ze blijven daar niet bij de pakken zitten en presenteren nu al de modellen voor 2021.

Lees verder onder Thor.

Nauwelijks twee koersen van belang gereden en nu nieuw materiaal onder de kont. We zullen ze voor het eerst te zien krijgen op 26 juli 2020 bij een internationale cross in Arnhem. Vast staat dat Glenn Coldenhoff en Simon Laengenfelder daar aan de start zullen staan met de GASGAS MC 450F en de GASGAS MC250 F fabriekscrossers.

Met het uitbrengen van de nieuwe motoren onderstreept GASGAS zijn inspanningen in de motorcross.

Robert Jonas, VP Motorsports Offroad: “Voor ons is dit een mijlpaal. De wetenschap dat Glenn, Ivo Monticelli, Jeremy Sydow en Simon van start gaan op de nieuwste GASGAS motoren maakt ons trots. Hte is een belangrijk moment voor alle betrokkenen. De nieuwe modellen zijn voor ons de volgende stap. We weten hoe verwachtingsvol Standing Construct GASGAS Factory Team en het DIGA Procross GASGAS Factory Junior Team uitkijken naar het hernemen van de competitie. Ze zijn klaar met hun voorbereidingen en kijken vooruit naar enkele drukke maanden van MXGP-wedstrijden. UIteraard zijn we zelf ook benieuwd naar de prestaties van de rijders op het nieuwe materiaal. Zowel in de MXGP als de MX2.

In Arnhem zullen ook Monticelli en Sydow uiteraard starten.  Ivo  wil zijn frustrerende seizoensbegin achter zich laten. Glenn mikt in het WK op een top vijf plaats.

Glenn Coldenhoff: “Ik h eb echt uitgekeken naar de nieuwe motor. Hij ziet er goed uit en het is echt cool dat we  de herstart kunne maken op de nieuwe motor.  Gelet op de onverwachtse ontwikkelingen de afgelopen maanden is dit echt een speciaal moment voor ons. Ik ben zelf i orde en het gevoel op de nieuwe motor is top. Ik wil nu gewoon weer achter het starthekken staan om te racen."