MX World

20/07/2020 11:54 - geplaatst door Stingray

Jawel, er wordt her en der gecrosst. Zo werd in Faenza de eerste proef voor het Italiaans kampioenschap gereden (niet te verwarren met de voorjaarscrossen Open italiaans). Ook in Zwitserland was men aan de slag.

Onder Thor geven we weer wat we voor u sprokkelden.

De MX1 en MX2 reden samen in Faenza. Beide reeksen werden daar gewonnen door  Gauthier Paulin. In de eindstand ging hij Nicola Lapucci vooraf. Jeremy Seewer werd derde, Michele Cervellin vierde en Maxime Renaux vijfde. Er kwamen geen Belgen voor in de uitslag.

De uitslagen van Faenza vindt je HIER terug.

In Tallin gingen de reksen naar Gert Krestinov (eindwinnaar) en  Toms Macuks. Met twee tweede plaatsen wist Harri Kullas zilver te scoren. Nog in de top vijf:  Matiss Karro en Andero Lusbo. Jorgen Mattias Talviku won de MX2-race.

Harri Kullas was ook zaterdag al aan de slag in Kanaa, in de buurt van Tampere. Hij won de beide reeksen en ging in de eindstand Kim Savaste en Miro Sihvonen vooraf. Tanel Leok werd vierde. 

In Rogneux (Zwitserland) werd de Bullet Charity Race verreden om Killian Auberson (gevallen in juni, op training in de buurt van Salt Lake City) en Brian Moreau (gevallen Tampa SX). Het werd meteen een eerste zege voor het Honda team van Jacky Martens. Benoit Paturel won met flink wat voorpsrong de eerste manche voor Arnaud Tonus en Valentin Guilod. De slotreeks was voor Maxime Desprey, maar dankzij een mooie remonte en wat meeval (val tonus)  wist Patruel als tweede af te sluiten en de dagzege voor zijn rekening te nemen.