MX World

20/07/2020 12:42 - geplaatst door Stingray

Er heerst koorts in Bergeijk. Neen, natuurlijk geen CVOCI-koorts maar race koorts en da's iets heel gezond. Want na een lange pauze, als gevolg van de COVID-19-pandemie die sportevenementen over de hele wereld heeft stopgezet, begint Monster Energy Yamaha Factory MXGP terug te keren naar de normaliteit. Ronde drie van het FIM Motocross Wereldkampioenschap 2020 is minder dan drie weken verwijderd. Gautier Paulin, Arnaud Tonus en Jeremy Seewer zullen op 09 augustus op het circuit in Kegums, Letland komen.

Mer onder Thor, credits Bavo?


De aandacht is gefocust op die datum in augustus. De nodige stappen worden ondernomen om er voor te zorgen dat het trio kan strijden wanneer het starthek valt. Alle drie Monster Energy Yamaha Factory MXGP-rijders streden in het weekend in kleinere nationale races. Gautier Paulin en Jeremy Seewer speelden op het historische circuit van Faenza (een nieuwe toevoeging aan de Grand Prix-kalender) in Italië. Paulin pakte de overall, met overwinningen in beide manches, en Seewer werd derde in het algemeen klassement.

Tonus, nu volledig hersteld van blessures reed in Rogneux, in zijn thuisland Zwitserland, waar een liefdadigheidsrace werd gehouden ter ondersteuning van twee atleten (Auberson, Moreay) die onlangs zware blessures opliepen. Een plek op het podium bevestigde dat ook hij tijdens de lange pauze stappen heeft gemaakt. Tonus zal zich zondag bij zijn teamgenoten in Arnhem, Nederland, voegen voor een nieuwe wedstrijd voor het seizoen. Dat is de laatste stop voor Monster Energy Yamaha Factory Racing.

Jeremy Seewer: "Het is absoluut gaaf om weer te kunnen racen en de MXGP-serie opnieuw op te starten. We weten allemaal dat het niet hetzelfde zal zijn als normaal, omdat we niet veel toeschouwers zullen hebben. De sfeer zal volledig zijn anders. Het is jammer dat dit is gebeurd, maar dat is gewoon hoe het is. We moeten er het beste van maken. Ik ben enthousiast. We hebben een doel waar we naar toe kunnen werken en gewoon gaan racen, en dat is wat we hebben allemaal nodig! Eendaagse evenementen en drie races per week zullen super zwaar zijn en een grote uitdaging voor iedereen, zowel mentaal als fysiek, maar het is een nieuwe uitdaging waar ik naar uitkijk. Ik ben gemotiveerd om ervoor te gaan! "

Gautier Paulin: "Ik ben erg enthousiast dat racen terug is. Formule 1, MotoGP en Supercross zijn terug. Nu kan ik niet wachten tot MXGP terugkomt! De kalender ziet er een beetje vreemd uit, maar het is zo en we moeten aanpassen aan de situatie. Ik ben klaar om te racen, als racer. De motor was erg goed aan het begin van het seizoen en ik ben er nog steeds erg blij mee.  Ik ben gezond en voel me goed. We hebben nog een paar weken te gaan, maar het zal heel snel aankomen op een mooi circuit waar ik goede herinneringen aan heb. Ik heb daar de Motocross of Nations gewonnen en heb ook een paar podia gehad in Letland. Ik kijk er zeker naar uit en kan niet wachten om weer achter de poort te staan ​​met mijn YZ450FM! "

Arnaud Tonus: "Ik ben gewoon super blij om weer te racen. Ik waardeer de inspanning van iedereen om ons kampioenschap te redden. Het is op dit moment een super moeilijke tijd, dus het is fijn dat we kunnen doen waar we van houden. Ik hoop dat het zal op de beste manier gebeuren en dat het virus kalm kan blijven. Ik ben blij dat ik wat meer tijd op de fiets kan krijgen en kan herstellen van de blessures die ik aan het begin van het seizoen heb opgelopen, dus ik kijk uit naar de herstart. Ik zal alles geven! "