MX World

26/07/2020 17:17 - geplaatst door Stingray

Slim bekeken van de KNMV en de twee clubs die vlak voor de herstartstart (hopelijk) van het WK twee oefenwedstrijden organiseren. De eerste daarvan in Arnhem. De eerste groep die er aan trad waren de 125 cc rijders en de Dames.

In de eerste reeks vertrokken Nikita Kucherov, Saad Soulimani en Shana van der Vlist op kop, maar Liam Everts wist al snel de eerste dame tot de orde te roepen. Het duurde wel tot half wedstrijd eer Liam er in slaagde om de Parijzenaar van de tweede plaats te verdringen. Everts bleef gassen en strandde op 1.1 seconde van Kucherov.

De tweede start van Liam was nog slechter en hij kwam pas als vierde door, mede door het vroeg wegvallen van de Spaanse nieuwkomer Gerard Congost. Voorin volle bak cross tussen Kucherov en Soulimani, waarbij de Fransman het haalde. Everts had nogal wat tijd nodig om Kay Karssemakers bij te benen. en rond de achtste ronde gebeurde er van alles. Soulimani viel weg uit de top, Kucherov werd de nieuwe leider en virtuele winnaar, en Everts passerde uiteindelijk toch Karssemakers en belandde op de tweede plaats. Drie ronden voor tijd nam hij ook Kucherov te grazen en won iuteindelijk nog met drie seconden verschil. Everts wint voor Kucherov en Soulimani. Bij de dames ging de zege naar Sara Anderson, die he haalde met een 1/2 voor van der Vlist en TJ O'Hare.

De uitslag treft U onder DEZE link. U moet er wel de dames en heren uitsorteren.

Credits: MXGrietje.