MX World

26/07/2020 17:21 - geplaatst door Stingray

Meer dan 20 GP-rijders  wisten Arnhem te vinden. Onze landgenoot, Monster Energy Factory rijder Jago Geerts was heel goed bij de les en won alle reeksen. Daarvoor moest hij TK Olsen en ploegmaatje Ben Watson verslaan. Toch stond Roan van de Moosdijk mee op het podium met twee vierde plaatsen.

Tom Guyod, Tom Vialle en Jed Beaton bemanden de frontlijn in de eerste start. Mathys Boisramé viel vooraan weg en dat was voor Geerts het ogenblik om aan te sluiten bij Beaton om samen door te gaan.  Beaton stootte door naar de leiding en Geerts viel met succes de tweede plaats van Vialle aan. die even later weg viel uit de top tien. De drive bij Geerts zat er zodanig goed in dat hij nog voor halfwedstrijd over Beaton geraakte. TK Olsen was nog achter Geerts gestart, maar volgde eigenlijk diens opmars. Maar hij had wel enkele ronden meer nodig om Beaton van de twede plaats te verdringen.

In de slotreeks liet Jago een strakke lijn trekken op het rondentellersblad. Hij drukte door in de start en toen Thibault Benistant opgegeten werd door Ben Watson, kregen we de twee Kemea rijders bij mekaar. Uiteindelijk haalde Geerts het men minder dan een seconde voorsprong. Met derde man Benistant op 20 seconden.

Credits: MXGrietje.