MX World

28/07/2020 09:23 - geplaatst door Stingray

Na ruim vier maanden ging in Arnhem eindelijk het starthek weer naar beneden. De KNMV organiseert twee internationale Pre-Races voordat op 9 augustus het Grand Prix seizoen hervat zal worden in Letland. De eerste wedstrijd van deze wedstrijden op het Motorsportpark Midden Gelderland verliep goed voor Roan van de Moosdijk. De Brabander werd beide manches vierde en dat leverde hem de derde plaats op in het dag klassement. Mikkel Haarup en Mathys Boisrame werden respectievelijk vijftiende en zeventiende in het dag klassement dat werd gewonnen door Jago Geerts.

Credits: BavoSwijgers.

Verder lezen onder Thor.

Op zondag morgen weet Roan de snelste tijd op de klokken te zetten en hij start dus vanaf de pole-position. Zijn start is niet heel goed terwijl Mathys als vijfde aan de wedstrijd begint. De Fransman verliest vervolgens een plekje aan Geerts waarna de voormalige EMX250 kampioen in de fout gaat. Hij valt en bij deze crash raakt de radiator te beschadigt waardoor hij de wedstrijd helaas moet verlaten. Roan is als negende aan de wedstrijd begonnen voor Mikkel. In de eerste helft werkt de Eindhovenaar zich knap naar de vierde plaats maar de top drie is dan helaas al buiten beeld verdwenen. De 19-jarige crosser komt als vierde over de finish en Mikkel stuurt zijn Motul-gesmeerde KX250F naar de zevende plaats.

Tijdens de tweede manche over 30 minuten en een ronde komt Roan opnieuw als achtste uit de eerste bocht. Hij kan snel het juiste tempo vinden en weet Langenfelder, WK-leider Vialle en Kjer Olsen te passeren. Halverwege de wedstrijd neemt Roan de vierde plaats over van Beaton en deze plek geeft de Leatt-geklede crosser niet meer weg. Door beide manches als vierde te finishen mag Roan op het podium klimmen op het mooie Gelderse circuit. Mathys komt deze manche als elfde over de finish. Mikkel rijdt lang in de top tien maar hij moest na een val helaas de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

Op 2 augustus komt het F&H Kawasaki MX2 Racing Team weer in actie. De tweede internationale Pre-Race zal worden verreden op het Zeeuwse zandcircuit van RES Axel.