MX World

29/07/2020 11:09 - geplaatst door Stingray

Nog een nagekomen bericht in verband met Liam Everts. Die reed afgelopen weekend in Arnhem op het prachtige circuit van ‘Motorsport Park Gelderland Midden’. Na veel 250cc-actie koos Liam ervoor om op de KTM 125SX-machine in Arnhem te rijden.

Meer onder Thor.

Credits: Ed Bulk.

's Morgens op een circuit zonder echte sporen achter de rug veroverde Liam de derde plaats in de kwalificatie. Dit gaf hem een ​​van de eerste keuzes om een ​​starthek te kiezen. Helaas leverde dit voor de door Topsport Vlaanderen ondersteunde rijder geen holeshot op. Zijn start was niet goed, maar ook niet slecht, hij bezette de vierde positie. Zonder tijd te verspillen ging Liam rechtstreeks naar de derde positie, waar hij in een strijd om de tweede plaats kwam. Omdat de baan een beetje ongelijnd was en nog steeds vrij soepel was, was het geen gemakkelijke taak om de man op de tweede plaats te vinden. Maar eenmaal halverwege de race vonden de mannen in ‘Yoko’ een plek om te verhuizen. De volgende paar ronden sloot Liam het gat naar de leider in de race en zagen we een interessante strijd om de overwinning. Even nam Liam de leiding, maar even later zou een hapering met enkele gedubbelde rijders hem terugzetten naar de tweede plaats. Liam bleef dichtbij en bleef druk uitoefenen op de leider, maar hij maakte geen fouten. Dit resulteerde in de door ‘Crossbox’ ondersteunde rijder die als tweede eindigde op één seconde.

Aan het begin van de tweede manche kwam Liam als vijfde uit de gate. Een van de snellere starters ging snel achteruit, waardoor Liam een ​​plaats hoger op het scorebord kwam. Voor iets minder dan twee derde van de race kon Liam geen vooruitgang boeken, omdat hij vastzat op de vierde plaats. Maar toen vond de 'Regina Chain'-rijder een extra versnelling. Met vier razendsnelle ronden, ronden die meer dan een seconde sneller waren dan zijn concurrenten, reed hij zelf naar de leiding in de race. Een plek die hij tot de finish zou behouden.

Met zijn tweede plaats in de eerste voorronde en deze overwinning in de laatste voorronde, verzekerde Liam zich van de 125cc overall in Arnhem! Als alles volgens plan verloopt, racet Liam met zijn KTM 250 SX-F in Axel.