MX World

10/08/2020 09:17 - geplaatst door Stingray

Gisteren dachten we dat Gajser in hetzelfde euvel ging vervallen als in 2018: zoeken, slordig rijden, fouten maken. En zie: hij ging onderuit en verspeelde zo de reekszege, een mogelijke eindzege en een mogelijke Red Plate. Niet getreurd echter, de spektakelman is lang niet uitgeteld.

De foto's onder Thor zijn van Bavo en de quotes van de rijders.

Gasjer: "Ik startte solide in beide manches, lukte zelfs de holeshot op mijn Honda CRF450RW in race één. In de tweede zat ik vlak achter Glenn Coldenhoff. Vooraf was ook mijn kwalificatie ook goed en mocht ik als eerste naar het starthek. Helaas, na het winnen van de eerste race, crashte ik op de wave-sectie in race twee terwijl ik probeerde mijn lijnen te veranderen om de leiding te veroveren. Ik deed mijn best om zo snel mogelijk weer aan de race deel te nemen, maar ik zakte terug naar de vijfde plaats, waar ik eindigde. Het was duidelijk dat ik die pass had willen maken, maar het werkte niet helemaal en in plaats daarvan moest ik genoegen nemen met de tweede plaats overall. De kloof in het kampioenschap is gedicht tot vier punten, dus daar ben ik blij mee en ik kijk uit naar de volgende twee rondes hier op woensdag en zondag. "

Mitch(ell) Evans: " Het is goed dat we terug kunnen racen en om met iedereen bij de GP's te zijn. Ook al zijn er een paar beperkingen. Ik ben gewoon blij dat ik hier aan het racen ben, want de chirurg vertelde me toen ik voor het eerst werd geopereerd dat ik zes maanden afwezig zou zijn, dus om na vier maanden er terug bij te zijn, daar ben ik blij om. Helaas raakte ik verstrikt in de valpartijen in de eerste bocht in beide manches. Ik vocht me terug naar  de 19e en 18e plaats. Niet geweldig, maar ik beschouw het als een bouwproces. Een beter start zou mijnleven wat gemakkelijker maken."