MX World

10/08/2020 10:17 - geplaatst door Stingray

Glenn Coldenhoff van GASGAS Factory Racing heeft in Kegums en reeks- en  zinsdzege behaald in de MXGP 'The Hoff' schonk GASGAS Motorcycles hun eerste FIM Motocross WK overwinning ooit. Glenn, na een sterke tweede plaats in de eerste manche, zorgde voor een onberispelijke rit in de 2e MXGP-race om de algemene overwinning te claimen. De bijna foutloze prestaties van de 29-jarige brengen hem naar de 3e plaats in het MXGP WK!

Verder onder Thor.

Glenn Coldenhoff was er snel bij om gas te geven toen het hek viel voor de eerste MXGP-manche in Letland, de langverwachte herstart van het FIM Wereldkampioenschap Motorcross 2020. Hij pakte bijna de holeshot en reed in de beginfase van de race op de 2e plaats voordat hij aan het begin van ronde 3 Gajser passeerde voor de leiding. De Nederlander maakte toen een ongelukkige fout vlak voor de helft van de race en verloor de leiding. Hij herpakte zich en bleef Tim Gajser in zicht te houden. Glenn kwam op een briljante 2e plaats over de finish en verdiende GASGAS ’hun 1e MXGP-podiumresultaat.

Moto 2 zag Coldenhoff de holeshot claimen, toen hij zijn MC 450F hem naar de kop van het MXGP-veld schoot. Ondanks de druk van meerdere tegenstanders wist hij de snelste rondetijd van de race neer te zetten. Nadien leidde de Standing Construct GASGAS Factory Racing-rijder alle 17 ronden om een ​​historische raceoverwinning en algemene GP-overwinning voor GASGAS in de MXGP-competitie te claimen.

Race 1 tijdens de MXGP van Letland was zwaar voor de Italiaan Ivo Monticelli. Nadat hij samen met teamgenoot Coldenhoff de start op een rechte lijn had gereden, bracht een val in de 2e ronde hem terug naar de 33e plaats. In een moedige rit door het veld bereikte Monticelli halverwege de race de rand van de puntenscorende posities, voordat een grote valpartij zijn motor te zwaar beschadigde om verder te rijden. Moto 2 zag Ivo een soortgelijk lot tegemoet gaan. Een flinke crash in de eerste bocht eiste veel rijders en de MC 450F van Monticelli raakte opnieuw beschadigd, waardoor de ongelukkige Italiaan zich aanstaande woensdag op ronde 4 kon concentreren.

Simon Langenfelder had ook een uitdagende MXGP van Letland. Nadat hij in de tweede ronde van de eerste MX2-race wijd ging en van de baan raakte geduwd, reed hji richting punten. Maar na twee valpartijen was het over. In zijn 3e MX2 GP nam hij een geweldige start. We zagen de jonge Duitser tot  de tweede helft van de manche in de top 10 racen, voordat hij aan de finish terugzakte naar de 21e.

Glenn Coldenhoff: “Wat kan ik zeggen? Het is een geweldige dag geweest! Na de kwalificatie hebben we enkele aanpassingen gedaan aan de vering van mijn motor en dat heeft zich echt uitbetaald in de races. Het Standing Construct-team heeft tijdens de lockdown hard gewerkt om onze motoren aan de start te blijven verbeteren en dat bleek vandaag duidelijk. Ik begon als 2e in race 1, had bijna de holeshot en nam de leiding in de 3e ronde. Na een paar ronden zat er een grote steen in de sleuf waarin ik zat. Ik raakte die en zo raakte in in onbalans vlak voor de waves. Ik kwam snel weer in de race en probeerde tegen het einde nog een aanval, maar het was te laat. Ik eindigde op de 2e plaats, wat erg goed was na een niet zo geweldige kwalificatie. Race 2, weer een geweldige start en de holeshot! Het was echter een zware race, vooral tijdens de laatste ronden. Ik ben erg blij dat ik voor mezelf en het team heb gewonnen, vooral omdat het pas de 3e MXGP is voor GASGAS. Het is gewoon geweldig. Het is fijn om weer in MXGP te zijn, ik hou echt van het eendaagse format en ik kan niet wachten op woensdag. "

Ivo Monticelli: “Het werd niet het weekend waarop ik had gehoopt. In de eerste race ging het goed, voordat ik een behoorlijk grote crash kreeg op de sprong aan het uiteinde van het circuit. Ik was oké, maar mijn motor was te beschadigd om opnieuw aan de race deel te nemen. In race 2 was ik met veel rijders betrokken bij de eerste bochtcrash. Toen ik mijn fiets kon ophalen, was het duidelijk dat het niet mogelijk was om door te rijden vanwege schade door de crash. Het is echt moeilijk voor mij om te accepteren, races als deze te verlaten. We racen woensdag echter weer, dus ik moet gefocust blijven en wat punten op het bord krijgen voor mezelf en het Standing Construct GASGAS-team. "

Simon Langenfelder: “In de kwalificatie kon ik mijn ritme niet vinden en kwalificeerde ik als 18de. In de eerste race werd ik breed geduwd in een bocht en raakte van de baan. Ik kon opschuiven maar na een paar crashes, dus besloot ik me te concentreren op de 2e race. Ik startte als tweede in de slotreeks en reed nadien een groot deel van de manche als 9de en 10de. Tegen het einde van de race had ik wat problemen en eindigde ik als 21ste. Het is zeker niet wat ik wilde, maar dit is pas mijn derde race en ik leer de hele tijd"