MX World

10/08/2020 11:59 - geplaatst door Stingray

Het moet lang geleden zijn - ik ga het niet uitrekenen - dat er geen KTM op het MXGP podium stond.

Waarom dat zo was, lezen we onder Thor, uit wat werd opgetekend bij de rijders.

MXGP

Jeffrey Herlings: “Vandaag had beter gekund. Een paar slechte starts, en in de eerste manche was ik in het begin wat te traag. Ik kwam terug van de laatste naar de 4e maar verspilde te veel energie om naar voren te duwen. Ik ben absoluut niet tevreden, maar we zijn weer begonnen met racen en ik weet wat ik moet doen als we over drie dagen weer gaan. "

Tony Cairoli: “Het was vandaag erg zwaar. Alles herstarten na vijf maanden betekende dat het lastig zou zijn omdat we het racetempo niet kenden. Ik wist dat ik goed had getraind en goed kon doen. Het enige probleem was mijn starts en we zagen het op deze baan waar het moeilijk is om door het peloton heen te komen. Ik voelde me heel goed om terug te komen naar de 7e plaats in de eerste manche en was blij. Ik was vastbesloten om het beter te doen in de tweede en dacht erover om eerlijk te zijn voor de overwinning. Ik had een betere start maar had weer problemen in de eerste bocht en werd geraakt door een andere rijder. Ik verdraaide mijn knie weer. Ik voelde me in het begin niet 100% en deed het rustig aan, maar maakte weer een fout en stond buiten de top dertig. Daarna probeerde ik me opnieuw te herpakken. Dit is niet het resultaat dat we wilden, maar ik zag dat veel mensen deze eerste race problemen hadden. We zullen niet teveel in paniek raken, maar we willen verder vooruit. Ik wil bewijzen dat ik mee kom. Het is de laatste tijd zo belangrijk om vooraan te staan ​​bij de start van manches. We moeten wat meer naar deze richting werken. "

Jorge Prado: "Ik ben erg blij. Ik kwam hier met een maand training. Na 7de overall te worden en te verbeteren iedere keer dat dat ik op de baan was, daar ben ik tevreden mee. Ik wisselde mijn slechte kwalificatie om met goede starts. De baan was erg zwaar. Ze lag gisteren hobbelig na de Europese races. Het was fysiek zwaar en ik moet eraan blijven werken, maar over het algemeen voelde ik me behoorlijk fatsoenlijk. Qua snelheid ben ik goed. Ik moet gewoon steeds beter worden. "

MX2

Tom Vialle: “Het was een goed weekend en ik ben erg blij. Er was 's ochtends veel water op de baan, maar ik voelde me goed op de motor en maakte geweldige starts. Jago crashte in de eerste manche en toen zat ik comfortabel in de eerste positie. We hadden een goed gevecht in de tweede manche en we passeerden elkaar in de laatste ronde. Het was een behoorlijke strijd en ik was blij hem aan het einde in te halen, want het was erg warm en ik was behoorlijk moe. Ik heb net een kleine fout gemaakt en hij heeft me teruggehaald. Het was zo dichtbij, maar ik ben blij dat ik de overall gewonnen heb. "

Rene Hofer: “De eerste manche was geweldig. Ik schoof vrij snel naar de 4e plaats en bleef in de top vijf. Ik had nog wat energie maar maakte een paar kleine foutjes en ik had geen tijd meer om Mathys Boisrame aan te vallen. In de tweede kwam ik samen met een andere rijder en iemand anders raakte waarbij mijn voorwiel stuk ging. Ik kon niet verder rijden. Ik voel nu een beetje pijn, maar zou woensdag weer klaar moeten zijn om te gaan. "