MX World

12/08/2020 18:36 - geplaatst door Stingray

Het was weer een straffe GP. Eentje waarin de eerste reeks zwaar onthoofd werd door een val in de start - rechtse bocht altijd groter risico - en een zinderend slot in de tweede reeks. Slachtoffers waren er ook: Jorge Prado (Red Bull KTM) met een defect voorwiel. Tim Gajser (HRC Honda) - valpartijen, en Coldenhoff (GASGAS) ook zere ribbenkast na val.

Reeks een begon met de holeshot voor Prado voor Van Horebeek (SR Honad Motoblouz) en Cairoli. Prado met kapotte spaken er uit en de 'Jerre' verdorie op de tweede plaats. Nog verderop Arnaud Tonus (Monster Energy Yamaha), Brian Bogers (Marchetti KTM) en Ivo Monticelli (GASGAS). Ondertussen was Romain Febvre (Monster Energy Kawasaki indrukwekkend bezig met van de twaalfde plaats op te rukken. Voor Van Horebeek waren de twee laatste ronden er te veel aan en werd hij nog bijgehaald door onder andere Febvre en Herlings (KTM Red Bull) om vijfde te worden voor Clement Desalle (Monster Energy Kawasaki).

Ivo Monticelli zat er weer bij in de tweede start, maar al snel werd hij overruled door de tandem Cairoli-Herlings. Herlings zou na twee ronden de leiding over nemen van Toon. Maar vanaf een achtste plaats of zo kwam trainingsbeste Arminas Jasikonis (Rockstar Energy Husqvarna) aangedenderd. Jasi was zondag niet zo uit de verf gekomen. Maar in de eerste manche was zijn opmars van 25 naar 8 niet onopgemerkt gebleven. Feit is dat Jasikonis bij wijze van spreken het snelste reed van allemaal met een hele mooie pass op Cairoli. Tweede dus, en zelfs ik had me neergelegd bij de feiten, hoewel de verschillen maximaal 2 seconden bedroegen. Maar  dan gebeurde het: Herlings kwam ten val. Jasikonis suizee er buitenom langs. Cairoli gooide zijn ankers uit, wegens hetzelfde spoor als de 'Bullet' en reed zich klem. Zo kletste ook Seewer zich naar de tweede plaats. De drie koplopers kwam kort bij mekaar, maar de grootste crosser van het pak zegevierde dik verdiend. Herlings zal wellicht niet lang treuren om het verlies van de dagzege die naar Cairoli ging. Hij loopt twee keer punten op Gajser, die min of meer herstelde in de tweede manche. Desalle werd mooi zesde en Van Horebeek na een matige start veertiende.