MX World

13/08/2020 11:28 - geplaatst door Stingray

Geen tweede zege voor Glenn Coldenhoff en hopelijk herstelt hij tegen zondag van zijn ribben.  Onder Thor de terugblikv an de GASGAS rijders op Kegums II.

Credits: Juan Pablo Acevedo en shotbyBavo.

Glenn Coldenhoff: “Soms win je, soms verlies je! Dit is motorcross en het is niet altijd gemakkelijk. Natuurlijk, na het resultaat van afgelopen weekend was het een teleurstellend einde van de GP van vandaag, maar mijn eerste race was oké. Zevende eindigen na een groot deel van de race was goed, maar niet waar ik wilde zijn. De tweede race begon niet zo goed, wat mijn schuld was. Maar ik voelde me vanaf de eerste ronde goed, fit en sterk en klaar voor de strijd. Ik passeerde snel rijders, maar misschien werd ik een beetje te ongeduldig en botste ik tegen iemand aan. Ik ging behoorlijk hard naar beneden en wond mezelf op. Ik slaagde erin om weer aan de race deel te nemen, maar na een paar ronden kreeg ik steeds meer pijn, dus ik moest stoppen omdat ik wist dat er iets niet klopte. Ik word nu uitgebreid onderzocht en ik zal er alles aan doen om zondag klaar te zijn voor ronde vijf. "

Ivo Monticelli: “Eindelijk! Een goede dag racen in de MXGP voor mij dit seizoen. Het seizoenbegin was lastig. Ik raakte gekwetst en had nadien niet veel tid op de motor. Na de kwalificatie heeft het team wat aanpassingen gedaan aan de vering van mijn fiets, aangezien de baan erg ruig was, met overal vierkante hobbels. Ik had een goede start in de eerste race, maar kon mijn ritme vroeg in de race niet helemaal vinden. Halverwege de rit deed ik dat en reed daarna nette ronden om als 11e te eindigen, dus dit was best goed. We hebben voor de tweede race nog een aanpassing gemaakt aan de vering van mijn fiets en mijn team heeft geweldig werk geleverd. Ik haalde de holeshot en voelde me zelfverzekerd, dus ik kon de hele race pushen. Natuurlijk eindigde ik als zevende, maar dit is een enorme stap in de goede richting voor mij na een paar slechte huisartsen, dus ik hoop dat ik zo door kan gaan. We hebben nu de perfecte fiets afgesteld, dus ik kijk erg uit naar zondag. "

Simon Langenfelder: “Het was de eerste GP ooit op woensdag, dus dit was iets nieuws en spannends. Ik had een behoorlijke kwalificatietijd en ik voelde me geweldig op mijn GASGAS, dus ik keek uit naar de races. Ik had een prima start gemaakt in de eerste race, vierde plaats dus dat maakte de race een stuk makkelijker voor mij. Ik gleed terug naar de zesde plaats waar ik een groot deel van de race bleef, dus dat was goed, vooraan in de MX2. Ik gleed terug naar de negende plaats tegen het einde, maar ik was erg blij met mijn resultaat. In race twee had ik weer een goede start, maar de voorste jongens gingen erg snel en de baan was knorrig, dus ik reed mijn eigen race en eindigde als 12e. Ik had twee solide races, goede punten en de negende overall is een geweldige dag voor mij en het team en we kijken ernaar uit om zondag weer te racen. ”