MX World

13/08/2020 12:26 - geplaatst door Stingray

Wat een spannende finale woensdag in de slotminuten van de tweede reeks MXGP. Feit was dat de einzege verhuisde van Herlings naar Cairoli....

De uitspraken van de tenoren onder Thor.

Tony Cairoli: “Ik ben erg blij om weer op het podium te staan ​​en met een overwinning. Afgelopen zondag was mijn dag niet en ik had weer een blessure aan mijn knie. Ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik ging naar het ziekenhuis voor een vocht- en ontstekingsremmende behandeling. Het was behoorlijk pijnlijk en gezwollen. In de eerste manche bleef ik uit de problemen, maakte mijn ritme, bleef rustig en probeerde mijn voeten omhoog te houden. Ik was erg blij met hoe het ging. In de tweede manche maakte ik weer een goede start, maar Jeffrey en Arminas Jasikonis reden erg snel. Ik probeerde gewoon te volgen en ik wist dat mijn toestand in orde was: als ik bij hen kon zijn, zou ik aan het einde nog meer kunnen pushen. Op een gegeven moment in de golven zag ik de gele vlaggen en Jeffrey op de grond. Hij pakte de motor op en hernam heel snel. Ik schrok een beetje en moest remmen en het voorwiel brak uit.  Gelukkig had ik een kloofje ten opzichte van de anderen, dus hield mijn positie vast en keek wat er zou gebeuren. Ik ben erg blij met het resultaat en de verbetering ten opzichte van afgelopen weekend - vooral met de starts - dus nu kijk ik uit naar de volgende zondag. Hopelijk kan de knie wat sterker zijn en klaar voor de veldslagen die we allemaal willen zien. "

Jeffrey Herlings: “Nadat ik in de eerste manche vast kwam te zitten achter de stapel gevallen rijders, moest ik me zo goed als herpakken en weer terugkomen, zoals ik afgelopen zondag in de tweede manche deed. Ik haalde de derde plaats en zat op het achterwiel van Romain Febvre, maar kon hem niet passeren. De start was veel beter in de tweede manche - tot de derde plaats en mijn beste sinds we in Letland aankwamen - ik passeerde Tony en reed tot twee ronden te gaan toen mijn voorwiel uitbrak. Ik slaagde er nog steeds in als 3e te finishen en bood mijn excuses aan bij Tony, want hij zou kunnen zijn gecrasht vanwege mij! Hoe dan ook, we staan ​​allebei op het podium en we hebben onze voorsprong in punten in het kampioenschap vergroot. Hopelijk kunnen we aanstaande zondag eindelijk bovenop de doos staan. "

Jorge Prado: “Ik had een betere gatepick vergeleken met afgelopen zondag en raakte perfect weg van het hekken. Het was goed om een ​​tijdje aan de leiding te rijden, maar toen brak het voorwiel (spaken) en moest ik na een pitstop terg beginnen aan de race. Min of meer op dezelfde plaats maar met een ronde achterstand! Ik liet Tony door en volgde hem gewoon. Gewoon pech. Een andere rijder raakte me van achteren aan het begin van de tweede manche en duwde me helemaal naar buiten. Ik moest hard werken en passeerde veel rijders totdat Gautier Paulin me verraste met zijn manoeuvre. Ik zat op dezelfde lijn. Ik werd hierdoor verrast hoewel ik er niks aan kon doen. En ik raakte uit het ritme. Dat is jammer. Het geluk stond vandaag niet aan mijn kant, maar ik ben in zekere zin gelukkig omdat ik grote vooruitgang heb geboekt met mijn rijden van afgelopen zondag. Ik heb dit weekend honger naar nog beter. "

Tom Vialle: “Ik heb vandaag goede starts gerealiseerd. Ik worstelde een beetje met mijn ritme. Ik kon een tijdje vechten met Mathys Boisrame en Roan Van de Moosdijk, hoewel ik daarna terrein verloor. We gaan een beetje werken aan de afstelling van de vering voor aanstaande zondag. We leiden nog steeds het kampioenschap en het is niet zo erg om een ​​4-4 te nemen op een baan waar ik me vandaag niet zo goed voelde. Zondag wordt een nieuwe dag en ik hoop dat we weer voor de overwinning kunnen vechten. "