MX World

03/09/2020 10:20 - geplaatst door Stingray

De laatste MX2-winnaar in Faenza 2012 was Jeffrey Herlings van Red Bull KTM Factory , voor Tommy Searle op de tweede plaats en Jeremy Van Horebeek op de derde trede van het podium. Herlings voert nu de MXGP aan, met Van Horebeek die een aantal leuke uitschieters liet noteren. Searle rijd een Britse competitie. Maar voor Faenza In II en III zijn het vooral de twee koplopers in het MX2 WK die ons verlekkerd doen uitzien naar het duel om de wereldtitel. Tom Vialle leidt, Jago Geerts is de uitdager.



Red Bull KTM Factory Racing-rijder Tom Vialle zal in de MX2 mikken op meer overwinningen op de harde baan. Bekend terrein voor de Fransman. Jago Geerts van Monster Energy Yamaha Factory Racing zal zeker en vast de handschoen opnemen. Hij zal er naar streven de kloof van 8 punten tussen hem en Vialle, die momenteel het kampioenschap leidt, te dichten. Ondanks dat hij opgroeide in het zand, was Geerts 'sterke prestatie in Matterley Basin genoeg om te laten zien dat hij ook op de hardere oppervlakken een bedreiging kan zijn, en hij gaat het Italiaanse trio van races in met twee GP-overwinningen uit Letland op zak. Zelfverzekerd!

Veel ogen zullen ook gericht zijn op Roan Van de Moosdijk en Mathys Boisrame van F&H Kawasaki Racing om te zien of het duo opnieuw op het podium kan staan zoals in Kegums. Tijdens de winter heeft Boisrame zijn rijden op het zand flink verbeterd. Hij stond voordien bekend als een goede hardpack-rijder. Dus voor hem zou Faenza een goed zaak moeten zijn. De derde rijder van het Kawasaki-team, Mikkel Haarup, heeft het moeilijk gehad tijdens de recente rit in Letland. Hoewel hij eerder dit seizoen goede snelheid had getoond in Matterley Basin, waar hij 3e overall werd, hebben de Deen hopelijk de afgelopen weken genoeg tijd gegeven om zich te hergroeperen en sterk terug te komen in Faenza.

Een andere rijder die dingen interessant kan maken en erin kan komen, is Maxime Renaux van SM Action M.C Migliorini Yamaha J1 Racing. Vorig seizoen claimde de Yamaha-rijder zijn eerste GP-podium, eindigde als derde overall in Imola en stond dit jaar al een keer op het podium en heeft ook de laatste paar races comfortabel in de top 5 gestreden.

Voor het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing-duo Jed Beaton en Thomas Kjer Olsen zullen de komende races kans bieden om verloren terrein goed te maken. Beaton toonde snelheid in de tijdstraining, maar in de wedstrijden stond het geluk niet aan zijn kant. Idem voor Olsen, die opnieuw geblesseerd raakte. Het zou goed zijn om te zien dat het team dit weekend positieve resultaten boekt.

Dan is er de SDM Corse Yamaha-rijder Ruben Fernandez. Hij had duidelijk de snelheid in Kegums en komt een land komt dat bekend staat om zijn harde ondergrond (Spanje). Met wat meeval rekenen we op solide wedstrijden voor de Iberiër. 

Jammer genoeg zal Alberto Forato er niet bij zijn. 

Maar als de laatste paar races in de MX2 ons iets hebben geleerd, is dat het voorspellen van een uitkomst voor de races erg moeilijk is en dat er van alles kan gebeuren.