MX World

05/09/2020 10:54 - geplaatst door Stingray

Verdorie, mijne favoriet zit in de lappenmand.....  Shaun Simpson lijdt nog steeds onder de gevolgen van twee crashes in het vroege seizoen en zal deze week niet deelnemen aan de Grands Prix van Italië, Citta di Faenza en Emilia Romagna op het circuit van Faenza.

Verder lezen Thor, foto archief.

De SS24 KTM MXGP-rijder en teambaas hebben de moeilijke beslissing moeten nemen om de tweede ‘triple header’ van de MXGP-campagne van 2020 uit te zitten aan de kant. Dit is het gevolg van zijn val in de eerste manche val in Letland in augustus. De Schot heeft zich na het ongeluk bij Kegums zorgvuldig proberen voor te bereiden om fit te worden na een rug- en nekprobleem. Maar Faenza komt te vroeg. 
Shaun hoopt dat twee extra weken het verschil zullen maken en dat hij in staat zal zijn om de volgende triple in Mantova vol te maken.

Simpson: "Het is teleurstellend, maar ik heb er alles aan gedaan om fit te zijn nadat we ons moesten terugtrekken in Letland. "Ik kan op de motor niet zo snel of natuurlijk reageren als ik wil, en ik weet dat ik op dit moment een groot nadeel zou hebben in de MXGP. De enige oplossing is om te blijven werken en wachten. Het is zo jammer om zoveel kansen om te racen in één week te missen. Ik verlies zo heel wat mogelijke punten in het WK, maar ik heb op dit moment weinig keus. We hadden eerder dit jaar een geweldige Grand Prix in Nederland, waar we lieten zien dat we nog steeds de top vijf van de wereld kunnen rijden. Dat is het doel om weer naar te streven. Heel erg bedankt aan mijn sponsors en alle fans die er zijn: het spijt me dat ik nog niet op de goede weg ben, maar ik wil zo snel mogelijk terug zijn. "