MX World

05/09/2020 14:13 - geplaatst door Stingray

Een bewogen wedstrijd met drie leiders: eerst Constant Piller, daarna Guillem Farres en vervolgens - en tot het einde - Andrea Bonacorsi. De Italiaan haalde de reekszege binnen op een XX Fantic, een nieuwe motor in dit EK en eigenlijk pas beschikbaar voor de koper in 2021. Tweede vaststelling is dat de Spaanse jongeren het prima doen. De coaching van Jimmy Verburgh levert resultaat op. Guillem Farres, reed flink wat aan de leiding en achter hem scoorden David Braceras en Gerard Congost een vierde en zesde plaats. Liam Everts zat daar tussen in. Liam was heel vroeg onderuit gegaan toen in de afzink zijn voorwiel uitbrak. Everts kwam daar goed weg maar verloor nogal wat terrein. Een dubbel inhaalmanoeuvre - schitterend gedaan - bracht hem op de vijfde plaats. En dat bracht hem zelfs nog wat verder weg van Brumann. Maar de tweede reeks moest nog komen.....

Dat werd een vluchtkoers met eerst de Spaanse tandem Braceras/Farres aan de leiding voor Pietro Razinni, Dave Kooiker en Bonacorsi. Lata en Everts volgden. Het ging verschrikkelijk snel en Razinni en vooral Bonacorsi maakten dat ze voorin raakten. Bonacorsi veroverde de leiding maar hij en zijn maat reden nooit ver weg van de achtervolgers, waar plotseling Liam Everts ontbrak. Bonacorsi zet met een dubbelzege Fantic plots op de kaart met de reeks- en eindzege, waar hij Farres, Braceras,Razinni en Congost vooraf gaat. Hij komt meteen op gelijke hoogte in de EK-stand met Liam Everts. Al wat we daar over durven vertellen is dat hij afgevoerd werd naar het ziekenhuis met vermoedelijk een polsblessure. We weten nog niet hoe dit kwam. Hij viel u it in de achtste ronde.

Onze tweede landgenoot die aan de weg timmert is Junior Bal. Hij kwalificeerde zich als reserve en werd 32ste in de eindstand. Yoran Moens, geplaatst, vinden we niet terug in de reeksen.