MX World

07/09/2020 08:28 - geplaatst door Stingray

In de openingsrace van de MX2 zette Tom Vialle zijn Red Bull KTM Factory Racing-machine vooraan terwijl hij zijn 7e FOX Holeshot van het seizoen claimde. Monster Energy Yamaha Factory-rijder Jago Geerts, Maxime Renaux van Yamaha SM Action M.C Migliori - J1 Racing en Mathys Boisrame van F&H Kawasaki Racing zaten vlak achter de leider. Een goede start was er ook voor de Hitachi KTM Milwaukee-rijder Conrad Mewse de 5e plaats voor Jan Pancar van KTM RACESTORE MX2 en lokale rijder Morgan Lesiardo van Steels Dr. Jack.

Verder lezen onder Thor.

Credits MXGP.

Vialle bleef toen voorop met Geerts, Renaux en Boisrame vlak achter hem. Daarachter Mewse, gevolgd door Pancar, Lesiardo en Richard Sikyna van JD GUNNEX KTM Racing Team op de 8e plaats. Vialle reed een snelle zevende ronde en telde  een kleine 5 seconden boni op Geerts. Maar Vialle zag zijn voorwiel uitbreken en verloor hierdoor de leiding aan Geerts. Zelf zakte hij achter Renaux naar de derde plaats en werd ook gepasseerd door Boisrame.

Een gevleugelde Geerts vloog als een hinde over het Monte Coralli circuit en reed weg van Renaux . Het leek erop dat Vialle ook graag een comeback wilde maken toen hij druk begon uit te oefenen op de # 172 van Boisrame. De twee hadden een close call in de buurt van de pitlane, waardoor Mewse ook kon profiteren en dichterbij kwam. Met nog 2 ronden te gaan, was de strijd om de derde plaats tussen Boisrame, Vialle en Mewse heftig maar er veranderde niks meer, met een duidelijke zege voor Geerts. 

In de tweede MX2-race voegde Jago Geerts nog een FOX Holeshot toe aan zijn naam. Maakte dan een foutje waardoor Renaux en Vialle hem passeerden. Achter de drie leiders een sterke Jed Beaton die de maat nam van zijn ploegmaatje TK Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. Na zeven ronden was Renaux nog steeds de te kloppen man, met Geerts die echt inbeukte op Vialle om de tweede plaats op te eisen. Maar daar net niet in slaagde. Boisrame reed als vierde voor Roan van de Moosdijk. Bij het dubbelen zag Renaux Vialle naderen. Kort zelfs. Maar in de resterende vijf minuten hield de ex Junior Wereldkampioen van 2015 stand. Geerts plooide. Vialle deed nog een poging om Renaux te passeren maar zijn landgenot pakte de reeks en eindzege voor Geerts en Vialle. die blijft leider, al is het verschil nu slechts 3 punten. Verrassend - niet onverdiend - is de derde plaats voor Renaux.  Tom Vialle leidt het kampioenschap nog steeds met een kleine voorsprong, dat is 3 punten, terwijl Jago Geerts tweede blijft en Maxime Renaux derde.