MX World

07/09/2020 08:46 - geplaatst door Stingray

De weg naar succes leidt niet altijd zo vanzelfsprekend. Dat mocht Liam Everts, leider in het EMX125 zaterdag ondervinden in Faenza. Everts kwam in de tweede reeks ten val en moest met een polsblessure naar België afreizen.

Een verslag van dit bewogen Everts' weekeinde onder Thor.

Credits Gino Maes.

In het prachtige landschap van Faenza kwamen alle jonge en veelbelovende rijders samen om de tweede ronde van het EMX125 kampioenschap te racen. De leider in dit kampioenschap was, na zijn dominante overwinning in Matterley Basin, Liam Everts. In de kwalificatie toonde Liam veelbelovende snelheid door een vijfde tijd op de klok te zetten. In de eerste manche startte de Yoko-rijder in de top 5. Een goede start maakt het leven altijd een beetje makkelijker, maar bij een afdaling brak Everts' voorwiel uit en Liam ging plat. Hij zou zich van de tiende naar de vijfde plaats terug knokken. 
Bij de tweede race van de dag start Liam rond de zevende positie. In de eerste paar ronden van de race zien we Liam in een geweldige strijd terechtkomen van de derde tot de zevende plaats. Maar dan liet hij het tempo zakken en gaf aan dat er iets scheelde aan de motor. En dat zou zware gevolgen hebben bij het aanzetten voor een sprong. Everts zag zich genoodzaakt van de motor te springen en crashte zwaar. Met gevolgen want Liam liep een ontwrichte pols en een breuk aan he spaakbeen op. Beide blessures deze week geëvalueerd samen met dokter M.D. Claes. Het ziet er echter naar uit dat 2020 voor Liam voorbij is.

Liam Everts: “Ik had het gevoel dat de motor rare dingen deed. Dus ik probeerde een beetje te vertragen om toch het einde van de reeks te halen. Helaas is dit niet gelukt. Bij de afzet voor een sprong haperde de motor.  Ik had geen andere keuze dan van de motor te springen. De resultaten zijn wat ze zijn. Ik wil alle mensen bedanken die mij berichten op sociale media sturen, het is onmogelijk om op allemaal persoonlijk te reageren. Het geeft me kippenvel om te zien hoe jullie allemaal met me meevoelen. Ook een grote dank aan al onze sponsors. 2020 is een raar jaar geweest en dit is niet het einde dat ik had gehoopt. Toch weet ik dat jullie er allemaal voor me zullen zijn in 2021, wanneer ik terug zal zijn. "