MX World

07/09/2020 09:40 - geplaatst door Stingray

Romain Febvre van Monster Energy Kawasaki Racing Team werd vierde in de zesde ronde van het FIM World MXGP Motocross Championship in Faenza in Noord-Italië.

De Fransman reed zijn beste kwalificatie van het seizoen en mocht als vierde een plaats uitzoeken achter het starthek. Na een goede start in de kopgroep reed hij op een zesde plaats tot hij een klein foutje maakte in een kronkelige bocht. De voorrem werd tijdelijk geblokkeerd door een zware klomp aarde en hierdoor werd hij nog aangetikt door een andere rijder. Hij nam opnieuw deel aan de wedstrijd op een dertiende plaats en reed een onberispelijke race met podiumrondetijden. Uiteindelijk wist Romain nog als zesde te finishen.

Verder lezen onder Thor

Credits: Ray Archer, Kawasaki Racing Team MXGP.

Een mindere start zorgde ervoor dat hij tijdens de tweede manche op een achtste positie de de eerste ronde door kwam, maar hij was bevond zich al na tien minuten al op de zesde plaats. Terwijl hij de snelste ronde tijd van de race neerzette, bleef hij pushen en passeerde hij de regerend wereldkampioen voor de vijfde plaats. Drie ronden voor de finish wist hij nog de vierde plaats over te nemen. Met een vierde plaats algemeen blijft hij tiende in het klassement na het missen van de twee openingsrondes, maar hij kan vol vertrouwen verwachten dat hij tijdens de komende races verder zal stijgen in de ranglijst.

KRT-collega Clement Desalle toonde een goede snelheid tijdens de openingsronden van beide manches, maar, geteisterd door pijn van recente blessures aan zijn nek en rug, was hij niet in staat het tempo vast te houden. In de eerste manche wisselde hij zelfs van positie met de uiteindelijke winnaar voordat hij gedwongen werd de elfde plaats te accepteren aan de finish. In de tweede manche kwam hij de eerste ronde door op de vijfde plaats en meer dan de helft van de wedstrijd bleef hij zevende. Alvorens viel hij terug naar de zestiende plaats. Hij blijft negende in het klassement.

Romain Febvre: “Er zijn veel positieve punten vandaag, afgezien van mijn fout in de eerste race toen ik twee keer crashte omdat mijn voorrem bij de eerste crash blokkeerde. Ik verloor twaalf seconden bij dat incident en kwam toen terug van de dertiende naar de zesde. Het was een goede race en het was onmogelijk om meer te bereiken. De tweede race was oké. Mijn start was niet zo goed, maar ik gaf alles en was de snelste man op de baan. Met een betere start en zonder mijn fout was er veel mogelijk vandaag, maar ik maakte fouten en miste net het podium met een vierde overall. ”

Clément Desalle: “Het was een erg moeilijke GP voor mij omdat ik na Letland mijn nek en rug had geblesseerd en niet kon trainen voor deze GP. Ik wist niet eens zeker of ik dit weekend zou kunnen rijden. Vanmorgen wist ik niet wat ik kon verwachten, we hebben goed werk geleverd met onze fysio voor en tussen de races. In de eerste race was het de eerste tien minuten oké, maar daarna keerde de pijn terug en was het onmogelijk om het tempo bij te houden. Mijn start was niet zo goed in de tweede race, maar ik won in de eerste paar bochten posities en werd vijfde. Maar toen was het een soortgelijk verhaal zoals de eerste race. De pijn was terug en ik kon het ritme niet houden. Motorcross is een zware sport en we hebben te maken met blessures. Ik heb mijn best gedaan, maar het is geen gemakkelijke situatie om te accepteren. "

De zevende ronde van de reeks volgt woensdag al met de tweede van drie races in een tijdsbestek van acht dagen in Faenza.