MX World

07/09/2020 09:56 - geplaatst door Stingray

De Monster Energy Yamaha Factory MXGP-crew reisde zuidwaarts naar Faenza, Italië, voor de zesde ronde van het FIM Wereldkampioenschap Motocross 2020, dat achter gesloten deuren werd verreden. De ronde betekende opnieuw een positieve stap voorwaarts voor Jeremy Seewer - hij kwam dichter bij zijn eerste overwinning in de eerste klasse en maakte een behoorlijk statement op het old-school circuit.

Lees verder onder Thor.

Credits Monster Energy Yamaha MXGP Team.
Het niveau van comfort dat Seewer aan boord van zijn YZ450FM voelde, was voor iedereen duidelijk te zien zodra de kwalificatie begon. Hij vocht  hij een groot deel van de sessie om de eerste plaats en eindigde als tweede. Een matige start in de eerste manche, net buiten de top vijf, dreigde hem te hinderen op de snelle baan. Maar hij maakte meteen vorderingen en begon al snel te vechten voor een positie binnen de top drie. De strijd op de baan was zo intens en een reeks snelle passes liet hem vervolgens op de tweede plaats finishen.

De tweede manche was net zo boeiend voor Seewer-fans. Jeremy zat vrij snel op de derde plaats en schaduwde de top twee rijders. Seewer sprong net na halverwege naar de tweede plaats en  sloot weer bij leider Herlings aan. Uiteindelijk kwam hij net te kort. Een seconde scheidde hem van de overwinning aan het einde van de manche. Twee tweede plaatsen zorgden ervoor dat hij tweede werd in het algemeen klassement en dat hij ook naar de vijfde plaats in het kampioenschap sprong. Seewer heeft slechts acht punten achterstand op de rijder op de vierde plaats. 

Gautier Paulin was veel beter dan zijn negende plaats aangeeft. Paulin reed een sterke eerste manche. Hij achtervolgde de leiders en kwam als vijfde over de finish. De tweede manche gaf eenzelfde beeld maar een bizarre crash kostte hem veel tijd. Dat weerhield hem echter niet in het minst - hij stond op en stormde naar de elfde om waardevolle punten te redden. Arnaud Tonus kende een off-day, ontsierd door slechte starts, fouten en bizarre problemen. Door een crash in de tweede manche moest hij zich voortijdig terugtrekken, waardoor hij als eenentwintigste in het algemeen klassement werd geklasseerd.

Jeremy Seewer: "Ik voel me supergoed, vooral als ik tweede wordt op een dag als deze. Ik had het niet verwacht. Ik was dicht bij de overwinning. Jeffrey Herlings stond er zoals altijd. Ik heb wel even de tijd genomen om Jorge Prado te passeren. die reed heel goed tot hij een beetje moe werd. Nu verheug ik me op wat rust. "

Gautier Paulin: "Ik heb een goed gevoel hier: ik heb een goede snelheid. Ik ging terug naar de vijfde plaats in de eerste race. Ik had de snelheid om met de mannen vooraan mee te gaan, maar ik maakte een paar fouten. Ik herstelde goed tussen de races door. In de tweede manche was mijn doel om beter te doen. Ik zat op de vierde plaats, maar toen maakte ik een grote fout. Ik raakte de berm met mijn voetsteun, waardoor mijn voet er af schoof en ik ten val kwam. Ik sotnd snel recht, maar de motor zat vast. Ik verloor daar vijfentwintig seconden en moest vanaf de twintigste starten, maar ik kwam terug naar de elfde."

Arnaud Tonus: "Ik had een vreselijke dag. Ik heb de start in de eerste race verknoeid. Ik ging te vroeg aan en daarna kreeg ik een probleem met de achterrem. In de tweede manche was mijn start beter, maar toen crashte ik in de eerste ronde. Ik kwam terug, crashte opnieuw en bezeerde mijn enkel. De röntgenfoto's wijzen op een ernstige verstuiking? We zullen zien hoe het gaat en hopen gewoon op het beste. "