MX World

07/09/2020 10:03 - geplaatst door Stingray

In zijn tweede MXGP ooit zette de Britse MX2 kampioen Dylan Walsh opnieuw stappen vooruit. De getalenteerde JM Honda Racing rijder eindigde 15de en 18de. Dat leverde hem een gedeelde 15de plek op.

Meer onder Thor.

Credits CDS.

De eerste WK ronde sinds 2012 in Faenza introduceerde een nieuwe generatie rijders met de bekende harde en compacte "Crossodromo Monte Coralli".

Hoewel Walsh voorafgaand aan de ‘Faenza triple GP’ harde omlopen opzocht, had de baan toch typische verrassingen in petto. Naast de loden hitte moesten de rijders immers ook afrekenen met harde sporen en slipperige stukken. In de kwalificatiesessie zetten Walsh en Guryev respectievelijk de 22ste en 33ste tijd neer. Door de bochtige layout van het circuit waren snelstarters meer dan ooit bevoordeeld maar Dylan kwam in de eerste manche wel sterk terug na een mindere start. Van de 24ste positie vocht hij zich terug naar P16 half wedstrijd. Met drie ronden te gaan, veroverde de Nieuw-Zeelander uiteindelijk de 15de plaats.

Zoals we al vaker zagen van Walsh catapulteerde hij zijn Honda weer naar een puike achtste stelling in de herneming. In de eerste zes ronden hield hij zich mooi staande in de top-12, vervolgens sloeg de vermoeidheid toe en zakte hij naar P18. Teammaat Artem Guryev verloor de afgelopen twee maanden kostbare trainingstijd door knie-en rugperikelen. Daar moest hij vandaag de tol voor betalen. De gedreven Rus kon vandaag wel een degelijke basis neerleggen voor de volgende races. Het hoogtepunt van zijn GP was ’n veelbelovende start in race twee. Artem hield er gedurende 15 minuten een top-20 ritme op na. Finaal zou hij als 29ste eindigen nadat hij in de eerste manche 28ste was.

Nu zondag moeten de rijders al opnieuw aan de slag in Faenza voor hun tweede midweek MXGP.

Dylan Walsh: “Mijn start in de eerste reek was erg belabberd. Gewoon geen goede reactie aan het hek. Van de 24ste plaats kon ik nog terugkomen naar de 15de positie. Qua tijdens was het zeker oké maar die inhaalrace kostte me ook veel krachten. In de tweede manche was ik wel heel goed weg. Ik reed ook lekker tot ik na 20 minuten de man met de hamer tegen kwam. Gewoon uit rijden en de schade beperken, was het beste wat ik kon doen. Vijftiende en achttiende – zestiende algemeen, op gelijke punten weliswaar- is een verbetering, maar we willen méér. We gaan de volgende wedstrijd nu zo goed mogelijk voorbereiden. Ik kijk er naar uit om de stijgende lijn door te trekken.”

Artem Guryev: “Na de valpartijen van de afgelopen GP’s was ik blij dat ik zonder problemen de twee reeksen helemaal kon afwerken. Dat ik zo opnieuw race-ervaring kon opdoen was meer dan welkom. De afgelopen weken waren heel lastig en ik heb hier zeker ondervonden dat mijn fysieke conditie erop achteruit is gegaan. Elke keer moest ik na 15 minuten gas terugnemen. In ieder geval was het een stap in de goede richting, daar moeten we nu op voortborduren woensdag.”