MX World

07/09/2020 10:37 - geplaatst door Stingray

Mathys Boisrame van het F&H Kawasaki MX2 Racing Team miste ternauwernood het podium als vierde overall in Faenza in Noord-Italië in de zesde ronde van het FIM World MX2 Motocross Championship.

Verder lezen onder Thor, credits F&H Racing FB.

Mathys Boisrame: “Het was een goede dag voor mij. Ik had de tweede trainingstijd. Mijn start was redelijk goed. Ik was zelfs eerste in de eerste bocht tot een andere rijder mijn koppelingshendel raakte! Ik vond een goed ritme en was blij met een derde positie. De tweede start was niet zo goed. Ik reed zowat rond de tiende plaats. Ik kwam terug naar de vierde plaats, maar later in de race had ik wat maagklachten. Ik kon mijn positie behouden, dus over het algemeen ben ik tevreden. "

F & H-teamgenoot Roan van de Moosdijk, werd door een stuurloze motor van een tegenstander uit de race gekegeld en moest in de eerste ronde al opgeven. In de tweede reeks werd roan vijfde. In de WK-stand blijft hij ook vijfde, slechts zevenentwintig punten verwijderd van de medaillepositie.

Roan van de Moosdijk: “Mijn eerste start was niet zo goed, misschien vijftiende. Nog in de eerste ronde verloren sommige rijders de controle over hun motor en die raakten mij. Ik crashte en de motor werd beschadigd; Ik kon meteen met pensioen.  Mijn tweede start was beter, als derde. De baan was veel veranderd in vergelijking met de laatste keer dat ik er 's ochtends op gereden had. Het duurde even eer ik een goed gevoel kreeg. Later kon ik pushen en een goed ritme vinden om als vijfde achter Mathys te eindigen. ”

Mikkel Haarup, de derde F & H-rijder werd zeventiende in de eersta manche.  In de tweede raakte zijn motor beschadigd. Ondanks de frustrerende dag blijft hij tiende in het kampioenschap.

Mikkel Haarup: “Ik heb vandaag een zware race gehad. Ik had een goede start in de eerste manche. Maar toen reed ik de hele race als een C-klasse rijder om als zeventiende te eindigen. Mijn tweede start was redelijk, maar in de derde ronde crashte een andere rijder voor me en ik landde op hem. Het was een behoorlijk grote crash. De motor was verbogen en ik kon de race niet afmaken, maar hopelijk ben ik in orde en zal ik woensdag fit zijn. "