MX World

07/09/2020 11:05 - geplaatst door Stingray

Het was een uitdagende dag voor GASGAS Factory Racing tijdens de MXGP van Italië. Waar Glenn Coldenhoff het beste presteerde om  de zevende plaats in het algemeen klassement te behalen. Ondanks dat hij zich niet lekker voelde, leverde Glenn's MXGP-teamgenoot Ivo Monticelli een dappere poging bij de eerste van zijn huis GP's om meer waardevolle WK-punten te verdienen. In de MX2 zette DIGA Procross 'Simon Langenfelder zijn indrukwekkende reeks goede starts en consistente resultaten voort om een ​​13e plaats algemeen te behalen, terwijl de terugkeer van teamgenoot Jeremy Sydow in actie van korte duur was omdat hij zijn voet geblesseerd raakte tijdens de openingsronde van de eerste manche en zich moest terugtrekken uit de gebeurtenis.

Meer onder Thor.

Credits: 


Glenn Coldenhoff arriveerde bij de MXGP van Italië bijna volledig hersteld van de pijnlijke ribblessure die hij iets meer dan drie weken geleden opliep. In de eerste race kende de Nederlander niet de beste start, maar zat toch in de top tien. De Standing Construct rijder klom in de zevende ronde naar de zevende plaats en hield zijn positie vast aan de geblokte vlag.

Race twee was een beetje een schade beperkende voor Coldenhoff. Hij raakte ingesloten in de start Coldenhoff claimt een achtste plaats in het algemeen klassement en staat nu zesde in het MXGP Wereldkampioenschap.

De MXGP van Italië was niet wat Ivo Monticelli verwachtte. Hij lukte  nog maar eens de holeshot, maar een maagprobleem zorgde snel voor energieverlies Toen hij in de dagen voorafgaand aan zijn thuis GP een maagprobleem oppikte, was een race een holeshot het hoogtepunt van de dag voor de Italiaan. De energie raakte volledig opgebruikt. Monticelli groef diep om twee punten te scoren en lijkt nu te herstellen voor ronde zeven op woensdag.

De razendsnelle MC 250F van Simon Langenfelder bracht de DIGA Procross Factory Juniors-rijder naar een sterke start in de eerste MX2-manche. Mee in de kopgroep gleed hij weg in een gladde bocht. Hij eindigde uiteindelijk als 12e in de openingsrace van de dag. In de slotreeks werd hij zestiende.

Jeremy Sydow maakte een rentree in Faenza. De jonge Duitser crashte vroeg in de openingsrace en verwondde hij zijn enkel. Jeremy nam niet meer deel aan de GP.

In de EMX125-klasse behaalden GASGAS-rijders indrukwekkende resultaten in de tweede ronde van de reeks. Guillem Farres verzekerde zich van een sterke runner-up positie in het algemeen, op de voet gevolgd door David Braceras op de derde plaats. Gerard Congost rondde de top vijf af met een paar consistente ritten.

Glenn Coldenhoff: “Niet helemaal de dag die ik zocht. Ik voelde me geweldig in de training en kwalificatie. Ik was zevende, dus dit was goed. Mijn start was niet geweldig in de eerste reeks, mijn reactietijd was een beetje traag. De start op deze baan is zo belangrijk. Mijn start in race twee was helaas niet veel beter, maar ik kwam terug tot de achtste plaats. We gaan analyseren en dan begint de training voor woensdag. "

Ivo Monticelli: “Vandaag was heet jammer dat dit niet de thuis-GP die ik verwachtte! Ik heb veel getraind voor deze race. Een paar dagen geleden kreeg ik een maagprobleem, waardoor ik echt veel energie verloor. Ik lukte de holeshot, voor mij het hoogtepunt van de dag. kreeg. Vanaf daar moest ik gewoon een gestaag tempo rijden om voor een finish te zorgen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de tweede race. Ik ging 19-17, wat me wat punten opleverde. Ik hoop me beter te voelen voor woensdag. "