MX World

07/09/2020 12:02 - geplaatst door Stingray

Op wat een verschroeiende dag was op de Italiaanse heuvellocatie Faenza, vocht Tim Gajser van Team HRC hard in beide races terwijl hij ernaar streefde zijn kampioenschaps ambitie te behouden tijdens de eerste van deze Italiaanse reeks races. In wat een old-school, strakke en bochtige lay-out is, was passeren moeilijk dus goede starts waren erg belangrij. Dat lukte Gajser echter niet in zijn twee reeksen. De # 243 moest zich van buiten de top 10 naar voor worstelen. Hoewel hij bleef vechten en hij een paar zetten kon doen, moest hij genoegen nemen met 8 - 5 resultaat voor de zesde plaats algemeen.

Meer onder Thor.

Credits: shotbyBavo.Vlak achter hem in het dagklassement stond teamgenoot Mitch Evans, die wel zijn top 10-doel voor het weekend bereikte, met zijn achtste plaats algemeen. De Australische rijder verbetert iedere keer  dat hij op de baan komt sinds zijn terugkeer uit Letland . Hij zit bijna aan zijn vorm van het begin van het seizoen. 

Met de volgende ronde die woensdag ook plaatsvindt in Faenza, hebben de renners niet veel tijd om te herstellen, maar zoals altijd zal het hele Team HRC hard werken om ervoor te zorgen dat ze volledig gefocust zijn voor de volgende gate drop.

Tim Gajser: "In het begin voelde ik me goed, de baan zag er erg goed uit in getimede trainingen en zelfs tijdens de races hielden ze de baan in goede vorm. Het was gewoon erg moeilijk om op de baan te passeren. De start was de sleutel en dat lukte me niet. Ik zat in het peloton, moest me er doorheen werken en ik maakte zelfs twee crashes in de eerste race, dus dat hielp niet. Ik was echt teleurgesteld. De tweede race was beter, het tempo was er, met slechts slechts een paar seconden tussen de de eerste naar de vijfde. Maar dat was het dan. Het is wat het is, en we hebben nog twee ronden te gaan hier in Faenza, Ik zal proberen deze dag uit mijn gedachten te zetten en me te concentreren op de rest van het kampioenschap. Ik weet dat het team hierbij zal helpen, dus kom maar op woensdag!

Mitch Evans 43: "Mijn eerste Faenza was goed. Het doel is nog steeds om elke keer dat ik de baan op ga beter te worden. Dat hebben we vandaag opnieuw bereikt, beginnend met de negende plaats in de eerste manche en de zevende in de tweede . Daar ben ik heel blij mee. We gaan in de goede richting en ik voel me elke race steeds beter en ik ben erg blij met hoe het vandaag is gegaan.