MX World

08/09/2020 10:03 - geplaatst door Stingray

Wie een beetje zoekt kan de AMA outdoors volgen via live streaming. En nog gratis ook. Dat was ook gisterenavond het geval op Red Bud. Leuk om zien ook, zoals het nieuwe Texaanse talent Ty Masterpool die vorig jaar rechtstreeks van de amateurs naar de profs over stapte. Mooi om zien ook hoe Dylan Ferrandis in de tweede reeks gewoon niet mees speelde maar in een sensationeel slot op 10 minuten tijd de zaak recht zette. Samen gevat won Shane McElrath de eerste manche voor RJ Hampshire en Jett Lawrence. Masterpool eindigde netjes vierde nadat hij het grote deel van de wedstrijd leidde; In het duel om de titel scoorde Ferrandis (5) beter dan Jeremy Martin (11).

Masterpool ging er weer vanonder in de tweede reeks maar zou later ten val komen. Dan leek het er op dat Martin het verloren puntenterrein zou goed maken, maar dan kwam er dat fantastische eindschot van Ferrandis dat hem op de tweede plaats deed belanden en de schade zo reduceerde tot drie punten. Met zijn derde plaats veroverde RJ Hampshire wel zijn eerste titel voor 2020. Met Nog vier wedstrijden te gaan leidt Martin met 9 punten voorsprong op Ferrandis.

Op 19 september gaat de strijd verder op de Spring Creek omloop in Milville, Minnesota. De vier resterende wedstrijden worden telkens op een andere baan verreden.

Resultaten, een galerij (credtis teams) en héél véél video onder Thor.Eindstand 250

Kampioenschap halfweg

Video volledige wedstrijd (250 én 450, soms even pauze door spoelen)