MX World

09/09/2020 19:16 - geplaatst door Stingray

De Franse rijder Tom Vialle heeft de tweede MX2 wedstrijd in Faenza op zijn naam geschreven. Hij won voor Maxime Renaux, de winnaar van zondag en een herboren TK Olsen. Onze landgenoot Jago Geerts werd pas vierde in de eindstand. Het had beter gekund maar Jago kwam n de tweede reeks ten val toen hij in tweede stelling reed en finishte daarna pas als negende. Vialle vergroot in de WK stand de puntenkloof op Geerts tot 21 stuks.

KTM viert met jonge winnaars: Vialle en Prado.

Mattia Guadagnini, Tom Vialle en Maxime Renaux openden de eerste reeks. Geerts zat vierde voor Mathys Bosirame. Guadagnini kon vooraan geen stand houden. Halfkoers lag de top drie vast: Vialle, Renaux en Geerts, alles binnen de vijf seconden, met verderop TK Olsen en Boisrame op vier en vijf.

De tweede reeks begon als een prestige strijd tussen Vialle en Geerts. Renaux was mee maar werd fel belaagd door Jed Beaton. We verwachtten een duel om de reekszege tussen Vialle en Geerts. Het verschil had nooit meer dan 10, 20 meter bedragen. Zover kwam het niet toen Jago ten val kwam en pas als tiende terug de baan op ging.  Ondertussen was Renaux gezwicht voor de niet aflatende druk van Beaton en TK Olsen. Het leverde voor de Deen zijn eerste podiumplaats op van het seizoen. Mogelijk komen hij en Beaton - beiden echt in vorm vandaag - zich nog mengen in de titelstrijd.