MX World

10/09/2020 08:39 - geplaatst door Stingray

Voor de tweede opeenvolgende MXGP in Faenza moesten de JM Honda Racing rijders opnieuw aan de slag op de compacte en betonharde Crossodromo Monte Coralli ten zuid-oosten van Bologna. Hoewel MXGP rookie Dylan Walsh weer staaltjes van zijn klasse toonde moest hij deze keer genoegen nemen met vier bijkomende WK punten.

Wie ooit de komische film “Groundhog day” zag kan zich wel iets voorstellen bij dagen die op elkaar lijken. Op een alweer zonnige en hete dag snelde Walsh naar precies dezelfde kwalificatieplek -22ste- als afgelopen zondag.

Credits van de hele mooie fotosessie: CDS.

Helaas moest Dylan deze keer afrekenen met een barslechte eerste start. Van in de achterste gelederen ontbond de spectaculaire Nieuw-Zeelander echter zijn duivels! In geen tijd stuurde Walsh zijn CRF450R namelijk naar de 18de plaats. Een vooruitgang van maar liefst 10 posities op één ronde. De #53 JM Honda Racing klom nog op naar de 16de plek toch moest hij in de tweede wedstrijdhelft terrein prijs geven en eindigde hij 18de.

Zo slecht Dylan’s eerste start was zo goed was-ie in race twee. Walsh zat op ‘n knappe 6de positie in de eerste bocht. Een oponthoud achter een gevallen rijder in de openingsronde goodie echter roet in het eten. Teruggeslagen naar de 28ste stelling vocht de regerende MX2 kampioen zich naar één kostbaar WK puntje. Na afloop kon hij zich alleen maar afvragen hoe z’n race er had uitgezien zonder pech in die cruciale eerste ronde.

Artem Guryev werd tijdens de GP van de 'Citta di Faenza' 29ste. Twee keer begon de Russische crosser slecht aan zijn manche, al boekte hij vandaag wel opnieuw vooruitgang wat betreft regelmaat en snelheid. Guryev lag in de tweede manche even in de clinch met een groepje rijders die allen uitzicht hadden op de top-20. Door zijn conditionele achterstand moest Artem na halfweg het tempo wel laten zakken.

Nu zondag gaan de JM Honda Racing rijders opnieuw -voor de laatste keer- van start in Faenza.

Dylan Walsh: “Niet bepaald de dag die ik voor ogen had. Ik had een heel slechte start in de eerste manche. Hoewel ik snel plaatsen kon goed maken, reed ik gewoon niet op m’n best. In de tweede manche had ik dan wel een heel goede start. Spijtig genoeg kwam een rijder net voor mij ten val in de eerste ronde en zo kon ik geen kant op. Oké, van helemaal achteraan reed ik wel weer naar de top-20 maar qua ritme draaide het niet zoals ik wilde.”

Artem Guryev: “Bij de start van race 1 had ik een probleempje met mijn startsysteem. Ik was dan ook allesbehalve goed weg. Toen ik in gevecht lag om de 23ste plek maakte ik een fout en kwam ten val. Daardoor werd ik uiteindelijk 28ste. In de tweede reeks had ik opnieuw een slechte start. Ik heb alles gegeven en zat in een goepje van P20 tot P25 tot de vermoeidheid toesloeg en ik als 27ste binnen kwam. Mijn uithouding begint te verbeteren, maar we weten dat dit tijd vergt. We blijven echter knokken, nu zondag gaan we weer voor die top-20 notering.”