MX World

10/09/2020 08:44 - geplaatst door Stingray

Romain Febvre van het Monster Energy Kawasaki Racing Team behaalde opnieuw een top vijf resultaat en won de prijs voor de snelste ronde van de dag in de zevende ronde van het FIM World MXGP Motocross Championship in Faenza in Noord-Italië. Het was de tweede GP op rij op deze baan. Het zag er ook naar uit dat het ergste leed geleden was bij Clement Desalle, die het nu wat langer vol hield in de frontlijnen.

Meer en foto's onder Thor.

Febvre bevestigde onmiddellijk een solide prestatie in de kwalificatie met een start in de top vier in de eerste manche. De Fransman zette de snelste ronde van de dag neer en genoot van een boeiend duel met de uiteindelijke winnaar tijdens de eerste helft van de manche. Verschillende keren kwam hij wanhopig dichtbij om door te gaan naar de tweede plaats totdat een klein foutje hem in de laatste ronde zijn hoop op een tweede plaats teniet deed. Op een achtste plaats na de start van de tweede manche verloor de Fransman het contact met de kopgroep terwijl hij probeerde Seewer te passeren. Eenmaal voorbij bevestigde hij opnieuw zijn snelheid door regelmatig de snelste ronde op het steeds ruigere circuit neer te zetten. Bij het ingaan van de laatste ronde had hij de dag winnaar en zijn achtervolgers in het vizier, maar hij had simpelweg geen tijd meer om aan te sluiten. Hij finishte uiteindelijk op een zesde plaats. Totaal werd hij vijfde in een krappe puntenstrijd. Romain staat nu negende in het klassement.

Teamgenoot Clement Desalle trotseerde dapper het ongemak van recente blessures om zijn rondetijden vast te houden tijdens elke race van dertig minuten plus twee ronden. Inderdaad, de Belg deed een beroep op al zijn energieke reserves aan energie en toewijding in de verstikkende hitte om zijn persoonlijke snelste ronde van de tweede manche in het allerlaatste rondje neer te zetten. Nadat hij de hele eerste manche op de rand van de top tien had gereden, bracht de KX450-SR power hem door de eerste bocht bergop in de top drie van de tweede manche. Hoewel hij al snel terugging naar de zesde plaats, toonde hij opmerkelijke weerstand voor de rest van de manche om nog maar drie plaatsen in te leveren. Hij werd elfde in het algemeen klassement en staat nu tiende in het puntenklassement van het wereld kampioenschap.

Romain Febvre: “De eerste manche was echt goed. Ik had een goede start en werd derde. Ik was tevreden met mijn rijden maar na twintig minuten verloor ik het contact met de leiders toen ik een fout maakte voor de pits. Ik pushte hard om te herstellen, maar in de laatste ronde maakte ik nog een kleine fout. Mijn tweede start was niet zo goed. Ik reed een sterke openingsronde om door te komen, maar de leiders zaten al ver voorop toen ik uiteindelijk zesde werd. Ik had een aantal mooie gevechten met Seewer, Coldenhoff en Clement, maar uiteindelijk moest ik tevreden zijn met een zesde plaats. Ik ben een beetje teleurgesteld omdat een podiumplaats mogelijk was met een betere start, maar dat is racen! "

Clement Desalle: “Het was een beetje beter dan afgelopen weekend. Ik voel enige verbetering. Mijn eerste start was niet zo goed en ik maakte een aantal fouten in de vroege ronden, dus eindigde ik als elfde. Mijn tweede start was echt goed op de derde positie, maar ik ben momenteel niet terug in vorm vanwege de situatie met mijn nek en mijn rug. De elfde en negende zijn niet zo erg, want vorige week wist ik niet eens zeker of ik zou kunnen racen. Mijn tweede manche was beter. Het was zeker de beste van de laatste vier hier in Faenza. Aan het einde van de race had ik wel nog wat pijn in mijn rug. Ik hoop dat het zondag met wat meer rust en fysieke training beter wordt. Ik wil het team bedanken voor hun steun tijdens deze moeilijke periode.”